De Diabetes Challenge Arnhem is in 2021 gestart in samenwerking met de gemeente Arnhem, regionale huisartsenorganisatie Onze Huisartsen, Sportbedrijf Arnhem en Menzis. Het doel is zoveel mogelijk inactieve mensen met (een verhoogd risico op) chronische aandoeningen te begeleiden naar een actieve leefstijl. Tegelijkertijd bouwen we een aan preventienetwerk waarin zorgverleners, sport- en beweegaanbieders en welzijnswerk elkaar weten te vinden en samenwerken aan het bevorderen van een gezonde leefstijl. 

In en om Arnhem is een breed aanbod aan wandelprogramma's en wandelinitiatieven. De Diabetes Challenge Arnhem is een wandelprogramma van 20 weken voor mensen die verwezen worden door een zorgverlener en die een steuntje in de rug nodig hebben om in beweging te komen. 

De Nationale Diabetes Challenge (NDC) is een effectieve interventie van de Bas van de Goor Foundation (BvdGF) waarbij mensen op laagdrempelige wijze 20 weken lang één keer per week samen wandelen. De wandelingen worden begeleid door professionals en vrijwilligers uit het zorg-, sport- en welzijnsdomein. De NDC is specifiek ontwikkeld voor mensen met diabetes, maar ook heel geschikt voor andere mensen met gezondheidsproblemen! De nadruk ligt op samen plezier ervaren tijdens bewegen en het krijgen van zelfvertrouwen. Deelnemers worden gestimuleerd om vaker te wandelen, alleen of met andere mensen uit de groep. Na 20 weken wordt de groep gefacciliteerd om samen door te wandelen of worden de deelnemers verwezen naar andere, structurele (wandel)groepen. 

Op zaterdag 24 september komen alle NDC wandelgroepen uit Nederland in het GelreDome in Arnhem bij elkaar, voor het jaarlijkse NDC festival. Deze keer wordt het festival in Arnhem georganiseerd op het terrein waar ook het WK damesvolleybal plaatsvindt. 

Wil je meer informatie, een wandelgroep opstarten of begeleiden (met andere professionals) of wil je mensen verwijzen naar de wandelgroepen? Neem contact op met Marloes Aalbers via marloes@bvdgf.org voor meer informatie. 

Wil je inschrijven of informatie over de wandelgroepen in Arnhem? Kijk dan bij de locaties

 

PARTNERS ARNHEM

Onze Huisartsen Gemeente Arnhem Sportbedrijf Arnhem Menzis