Diabetes Challenge Provincie Groningen 2022

494653-2(1)

Bewegen en een gezonde leefstijl zijn belangrijker dan ooit. Het maakt ons weerbaarder tegen virussen, zoals bijvoorbeeld corona. Daarnaast zorgt regelmatig bewegen ervoor dat je lekkerder in je vel zit en meer energie hebt! Kom jij samen met ons in beweging?

Bewegen met diabetes type 2

Bewegen is goed voor iedereen, maar al helemaal voor mensen met diabetes type 2. Het kan ervoor zorgen dat je minder medicatie nodig hebt en gewicht verliest. In beweging komen met diabetes type 2 kan echter best een uitdaging zijn. Daarom ondersteunen wij, samen met zorg-, sport- en welzijnsprofessionals uit de provincie Groningen, mensen met diabetes bij het in beweging komen en blijven. Onderzoek laat namelijk zien dat daar behoefte aan is, juist door corona! De Diabetes Challenge Provincie Groningen biedt een kant-en-klaar stappenplan om samen te werken aan meer bewegen en een gezondere leefstijl.

Wat is de Diabetes Challenge Provincie Groningen?

De Diabetes Challenge Provincie Groningen is de regionale versie van de Nationale Diabetes Challenge (NDC). De NDC is een beweegprogramma van de Bas van de Goor Foundation. Deelnemers wandelen ongeveer 20 weken lang samen met hun zorgverlener, welzijnsprofessional en/of buurtsportcoach één keer per week in eigen buurt. Samen trainen zij toe naar de feestelijke finale. Deelnemers ervaren middels de NDC op een veilige en gezellige manier wat het effect is van bewegen op hun gezondheid en diabetes. Gedurende de wandelingen is er ook aandacht voor andere leefstijlfactoren dan bewegen. Deelnemers zijn stap voor stap op weg naar een gezonde toekomst.

Bewegen is goed voor iedereen! Daarom nodigen we niet alleen mensen met diabetes uit om mee te doen aan de NDC, maar is iedereen welkom om mee te wandelen.

Onderzoek laat onder andere zien dat de deelnemers na de NDC zich fitter en energieker voelen, in gewicht afvallen en minder medicatie nodig hebben. Bovendien ervaren zij dat samen bewegen en aan de slag gaan met je gezondheid leuk en belangrijk is. Dat motiveert uiteindelijk om ook in beweging te blijven! Bekijk hier alle onderzoeksresultaten.

Hoe doe je mee?

Op deze webpagina vind je alle locaties die meedoen aan de Diabetes Challenge Provincie Groningen. Klik op de locatie bij jou in de buurt en schrijf je in! Op de website vind je ook meer informatie over de dagen, tijden en locaties waarop wordt gewandeld. Na je inschrijving neemt de lokale organisatie contact met je op.

Veilig en gezond samen wandelen

Om de wandelingen veilig en gezond te laten verlopen, wordt er altijd rekening gehouden met de laatst geldende coronamaatregelen. De Bas van de Goor Foundation houdt de  organisatoren in de Provincie Groningen op de hoogte van deze maatregelen en deelt tips om binnen de maatregelen die er zijn toch de challenge voort te zetten. De organisator van de Diabetes Challenge Provincie Groningen geeft naar eigen zeggen invulling aan de wekelijkse wandelingen. 

Uit de opgedane ervaring van de NDC 2020 weten we dat er altijd wel een oplossing valt te bedenken om samen in beweging te blijven en elkaar daarin te motiveren en inspireren! 

Vragen?
Heb jij vragen over de Diabetes Challenge Provincie Groningen? Neem contact op met de organisator van de wandelgroep of stuur een bericht  naar tjebbe@bvdgf.org.  

Over de Bas van de Goor Foundation
De Nationale Diabetes Challenge wordt georganiseerd door de Bas van de Goor Foundation (BvdGF). De BvdGF zet zich in om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door middel van sport en bewegen. Sinds 2006 organiseert de stichting verschillende sport- en beweegactiviteiten om mensen met diabetes te informeren over de positieve effecten van sport en bewegen, ze de positieve effecten te laten ervaren en ze te inspireren tot een sportief leven met diabetes. Meer informatie over de BvdGF en haar activiteiten vind je op www.bvdgf.org.