De Nationale Diabetes Challenge (NDC) is een effectieve interventie van de Bas van de Goor Foundation (BvdGF) waarbij mensen op laagdrempelige wijze 20 weken lang één keer per week samen wandelen. De wandelingen worden begeleid door professionals en vrijwilligers uit het zorg-, sport- en welzijnsdomein. De NDC is specifiek ontwikkeld voor mensen met diabetes, maar ook heel geschikt voor andere mensen met gezondheidsproblemen! De nadruk ligt op samen plezier ervaren tijdens bewegen. 

Met de afsluiting van het Sportakkoord in Leidschendam-Voorburg en de ambities rondom preventie is een goede basis gelegd om de positieve gezondheid van de inwoners te bevorderen.

De aanpak van de NDC sluit hier goed op aan, vandaar dat o.a. de Gemeente Leidschendam-Voorburg, Zorggroep Hadoks, Lijn1 Haaglanden en Menzis op thema's als gezondheid, preventie en bewegen gaan samenwerken met de BvdGF.

In 2021 is daarom worden gestart met de Diabetes Challenge Leidschendam-Voorburg. Het doel is zoveel mogelijk inactieve mensen met (een verhoogd risico op) chronische aandoeningen te begeleiden naar een actieve leefstijl. Tegelijkertijd bouwen we aan een preventienetwerk waarin zorgverleners, sport- en beweegaanbieders en welzijnswerk elkaar weten te vinden en samenwerken aan het bevorderen van een gezonde leefstijl. 

Vanaf 10 januari is aanmelden voor de Diabetes Challenge Leidschendam-Voorburg mogelijk voor zorg-, sport- en welzijnsprofessionals uit de wijk! Eind april/begin mei 2022 gaan we weer van start met de wekelijkse wandelingen. We passen ons aanbod aan op de laatste coronamaatregelen.

Wil je meer informatie, een wandelgroep opstarten of begeleiden (met andere professionals) of wil je mensen verwijzen naar de wandelgroepen? Neem contact op met Tjebbe Bosma via tjebbe@bvdgf.org voor meer informatie. 

 

 

PARTNERS LEIDSCHENDAM-VOORBURG

Gemeente Leidschendam-Voorburg SenW Lijn1 Haaglanden Menzis Hadoks