De voorbereidingen voor de Nationale Diabetes Challenge regio Hart van Brabant 2022 zijn gestart. Inschrijven als wandellocatie is vanaf nu mogelijk via deze website. De Bas van de Goor Foundation organiseert landelijk voor de 7e keer de Nationale Diabetes Challenge. In de regio Hart van Brabant wordt intensief samengewerkt met de Gemeente Tilburg, CZ, Sportbedrijf Tilburg, Steunpunt aangepast sporten, GGD Hart voor Brabant, zorggroep PrimaCura en ContourdeTwern om zoveel mogelijk inwoners in de regio met (een verhoogd risico op) diabetes in beweging te brengen en te houden. De 20-weekse Diabetes Challenge wordt hierbij als middel ingezet waarbij we toewerken naar een afsluiting van de challenge op zaterdag 24 september. 

Bewegen is belangrijk, zeker voor mensen met diabetes. In deze tijden van corona zijn mensen (nog) minder actief en ook minder in contact met anderen. Wandelen is veilig, laagdrempelig en een sociale activiteit en daardoor bij uitstek geschikt voor deze doelgroep in deze tijd. Uit onderzoek en praktijkervaringen is bekend dat de Nationale Diabetes Challenge kwetsbare mensen in beweging brengt en een positieve bijdrage levert aan hun gezondheid, conditie en (mentale) welbevinden.

Tijdens de Nationale Diabetes Challenge wandelen in veel gemeenten mensen met (pre)diabetes en andere aandoeningen in een groep om te werken aan hun gezondheid. Vanaf eind april/ begin mei gaan de wandelgroepen van start voor een periode van 20 weken. Zorg-, sport-, beweeg- en welzijnsprofessionals kunnen mensen verwijzen en/of begeleiden bij het wandelen.

Wil je meedoen maar heb je nog vragen of wil je meer informatie ontvangen? Neem dan contact op met Mariëlle Durieux, regio regisseur van de Nationale Diabetes Challenge regio Hart van Brabant via marielle@bvdgf.org.

 

PARTNERS TILBURGSE WANDEL CHALLENGE

Sport in Tilburg Gemeente Tilburg PrimaCura Huisartsenzorg Midden-Brabant CZ GGD Hart voor Brabant