De voorbereidingen voor de Nationale Diabetes Challenge Den Haag 2022 zijn gestart. Inschrijven als wandellocatie is vanaf nu mogelijk via deze website. De Bas van de Goor Foundation organiseert landelijk voor de 7e keer de Nationale Diabetes Challenge. In de stedelijke aanpak van de NDC in Den Haag wordt intensief samengewerkt met de gemeente Den Haag, Menzis, GGD Haaglanden, zorggroep Hadoks en Lijn1Haaglanden om zoveel mogelijk inwoners in Den Haag met (een verhoogd risico op) diabetes in beweging te brengen en te houden. De 20-weekse Diabetes Challenge wordt hierbij als middel ingezet waarbij we toewerken naar een afsluiting van de challenge op zaterdag 24 september 2022.  

Bewegen is belangrijk, zeker voor mensen met diabetes. In deze tijden van corona zijn mensen (nog) minder actief en ook minder in contact met anderen. Wandelen is veilig, laagdrempelig en een sociale activiteit en daardoor bij uitstek geschikt voor deze doelgroep in deze tijd. Uit onderzoek en praktijkervaringen is bekend dat de Nationale Diabetes Challenge kwetsbare mensen in beweging brengt en een positieve bijdrage levert aan hun gezondheid, conditie en (mentale) welbevinden.

Tijdens de Nationale Diabetes Challenge wandelen mensen met (pre)diabetes en andere aandoeningen in een groep om te werken aan hun gezondheid. Vanaf eind april/ begin mei gaan de wandelgroepen van start voor een periode van 20 weken. Zorg-, sport-, beweeg- en welzijnsprofessionals kunnen mensen verwijzen en/of begeleiden bij het wandelen.

Wil je meedoen maar heb je nog vragen of wil je meer informatie ontvangen? Neem dan contact op met Mariëlle Durieux, regio regisseur van de Nationale Diabetes Challenge Den Haag via marielle@bvdgf.org.

PARTNERS DEN HAAG

GGD Haaglanden Hadoks Den Haag Menzis Alles is gezondheid Lijn1 Star-shl Mooi welzijn Xtra swsdh