Wat is de NDC?

Wat is de Nationale Diabetes Challenge?

De NDC is een landelijk beweegprogramma van de Bas van de Goor Foundation. Deelnemers wandelen samen met hun zorgverlener en/ of een buurtsportcoach één keer per week in eigen buurt. Deelnemers ervaren op een veilige en gezellige manier wat het effect is van bewegen op hun gezondheid en/ of diabetes. Onderzoek laat onder andere zien dat deelnemers na hun deelname zich fitter en energieker voelen, afvallen, minder medicatie nodig hebben en ervaren dat samen bewegen en aan de slag gaan met je gezondheid leuk en belangrijk is en gemotiveerd zijn om daarmee door te gaan.

Dit jaar organiseren we een verkorte versie van de Nationale Diabetes Challenge (NDC), de zogeheten NDC Light. Het ziet er naar uit dat we hiermee in september, met de benodigde maatregelen, kunnen starten! We kijken er erg naar uit om weer met elkaar aan de slag te gaan en met nog meer mensen in beweging te komen.

Bewegen, het nieuwe normaal

De coronacrisis benadrukt het belang van bewegen en een gezonde leefstijl. Met de NDC streven we ernaar om zoveel mogelijk mensen in beweging brengen. Met het doel de leefstijl en daarmee de gezondheid en de kwaliteit van leven te verbeteren. We richten ons daarbij op mensen met diabetes type 2, maar natuurlijk is iedereen welkom om mee te doen.

NDC Light 2020

Dit jaar vindt er een alternatief programma plaats van de Nationale Diabetes Challenge. De landelijke kick-off vindt plaats in de eerste week van september en in plaats van 20 weken duurt de challenge dit jaar 10 weken. Op 14 november, Wereld Diabetes Dag, sluiten alle wandellocaties de challenge lokaal af in eigen buurt. Door heel Nederland maken we er met elkaar virtueel een feestje van! Deelnemers gaan fit de winter in en samen kijken we vooruit naar het 20-weekse programma, waar we hopelijk in het voorjaar van 2021 weer mee van start gaan.