Veelgestelde vragen

<- Terug naar de festival pagina

Hier vind je antwoord op de meest gestelde vragen:

Hoe laat moet ik aanwezig zijn?
De inloop van het festival start vanaf 9.30 uur. De opening van het festival start om 10.55 uur. Iedereen wordt verwacht om vóór 10.30 uur aanwezig te zijn. Houd rekening met de drukte en kom op tijd! Bekijk hier het volledige programma.

Welke afstanden worden er aangeboden?
Tijdens het festival worden er 3, 5, 10, 15 en 20 kilometer wandelroutes aangeboden. Klik op de afstand om te zien hoe de (voorlopige) route loopt.

Je hoeft van tevoren niet aan te geven welke route je gaat wandelen. Dit bepaal je op de dag zelf. Wij raden aan om echt de afstand te lopen, waarvoor jij hebt getraind. Het is niet mogelijk om halverwege de route terug te keren of af te snijden. Ben je na de finish nog niet uitgewandeld of heb je energie over? Op het festivalterrein in De Uithof is veel te doen en zien.

Hoe krijg ik toegang tot het festival terrein?
Alle bezoekers (ouder dan 12 jaar) van het festival moeten in het bezit zijn van een geldig ticket. Tickets kosten €5 per stuk (exclusief €0,35 per bestelling voor gebruik iDeal) en zijn vanaf augustus online te koop via deze website.

Mag ik mijn supporters (partner/ kinderen/ etc.) meenemen?  
Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen kijken bij het NDC Festival. Partners, kinderen, familie en vrienden zijn daarom van harte welkom. Ook zij hebben een ticket nodig om het festivalterrein te kunnen betreden. Kinderen tot en met 12 jaar mogen het terrein gratis betreden en hebben dus geen kaartje nodig.

Mag ik ook meedoen als ik geen diabetes heb?
Ja, je bent van harte welkom.

Mag ik meedoen als ik niet aan de NDC heb deelgenomen?
Ja, je bent van harte welkom.

Hoe kan ik het beste naar het festivalterrein reizen?
We adviseren iedereen om zoveel mogelijk samen te reizen naar De Uithof. Voor bussen en auto's zijn parkeerplekken geregeld, maar het is ook mogelijk om met het OV te komen. Bekijk deze pagina voor de bereikbaarheid.

Hoe laat starten de wandelingen?
Omdat er niet teveel wandelaars in een keer op het parcours mogen (i.v.m. de verkeersdrukte) starten we per afstand op een verschillend tijdstip. De wandelingen starten russen 11:15 uur en 12:00 uur. Bekijk hier het volledige programma met de exacte start- en aankomsttijden van de verschillende afstanden.

Wat is er allemaal te doen (voor kinderen)?
Het NDC Festvial is bedoeld voor jong en oud en een plek waar iedereen zich kan vermaken. Er is een diabetes informatiemarkt, een sport- en beweegplein, een podium met muziek en dans, diverse cateringspunten en vermaak voor jong en oud.

Is er drinken/ eten te koop?
Op het festivalterrein in De Uithof en op de wandelroutes zijn diverse kraampjes met eten en drinken aanwezig. Bij deze kraampjes kun je tegen betaling een kopje koffie of thee, een gezonde snack of maaltijd halen.

Sinds dit jaar kun je bij de kraampjes op het festvialterrein en op de genoemde rustpunten onderweg alleen met munten consumpties halen. Op drie punten in De Uithof kun je munten kopen voor €1,50 per stuk. Munten die over zijn kun je achteraf inruilen. De munten zijn zowel met cash als pin te betalen.


Mag ik zelf eten/ drinken meenemen?
Het is toegestaan om zelf eten en drinken mee te nemen. 

Welke voorzieningen zijn er nog meer?
Wij zorgen voor voldoende (medisch) veilige voorzieningen op het festivalterrein en tijdens de wandelingen, te weten:

  • EHBO: op het festivalterrein en onderweg is er EHBO aanwezig met bemanning die kan ondersteuning bij een medisch probleem. 
  • Evenementarts: daarnaast is er een evenementarts aanwezig die bij ernstige medische problemen kan ondersteunen.
  • Toiletten: er zijn voldoende toiletten aanwezig, ook voor minder validen. 

Zijn dieren welkom?
Het is niet mogelijk om met dieren naar het festival te komen. Hulphonden zijn uiteraard wel welkom. 

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan door te mailen naar ndc@bvdgf.org.

fullsizeoutput_109f

<- Terug naar de festival pagina