Informatie

<- Terug naar de festival pagina

Festival
Tijdens het NDC Festival is er vermaak voor jong en oud. Zo kun je deelnemen aan diverse wandelafstanden, zijn er verschillende sport- en spelactiviteiten, kun je lekker en gezond eten en drinken, is er entertainment en een informatiemarkt over diabetes, sport en bewegen. Wij nodigen iedereen van harte uit om deel te nemen aan de wandelingen of een kijkje te komen nemen en de wandelaars aan te moedigen. 

De Uithof
Het festival wordt dit jaar georganiseerd in Sportcentrum De Uithof van Den Haag. De Uithof is het grootste overdekte sportcentrum van Europa! Zo bevat het sportcentrum een skihal, kartbaan en schaatsbaan. De start van de wandelroutes vindt plaats op de schaatsbaan, welke speciaal voor jullie en ons ijsvrij is gemaakt. Het sportcentrum bevindt zich in een mooi natuurgebied. Zie de afbeelding hieronder.

Het adres van De Uithof is:
Jaap Edenweg 10
2544 NL Den Haag

De tekst gaat onder de afbeelding verder.

fullsizeoutput_136b

Eten en drinken
Op het festvialterrein in De Uithof en onderweg op de wandelroutes zijn diverse kraampjes met eten en drinken aanwezig. Hier kun je onder andere koffie, thee, energierepen en broodjes kopen. Er wordt geen alcohol geschonken. Neem contant geld mee voor als je hier iets wilt halen. Pinnen is niet overal mogelijk!

Wandelroutes 
Tijdens het festival wordt er een 3, 5, 10, 15 en 20 kilometer route aangeboden. Iedereen kan ter plekke kiezen welke route men wil lopen. De kezue hoef je dus niet aan te geven bij het kopen van je ticket. De deelnemers van de 3 en 5 kilometer wandelen door het prachtige natuurgebied van De Uithof (met volledige geasfalteerde paden). De overige routes lopen door Westduin park. De wandelaars van de 15 en 20 kilometer route bereiken de Haagse duinen.

Hieronder zijn de voorlopige wandelroutes weergegeven. De routes zijn dus nog niet vastgelegd en kunnen nog wijzigen:

De tekst gaat onder de afbeelding verder. 
fullsizeoutput_1179

Rustplekken
Tijdens het wandelen kom je rustplekken tegen op de wandelroute. Op de rusptlekken heb je de mogelijkheid even te zitten, wat te eten en naar de toilet te gaan. 

Bezemwagen
Onze eigen Comino-wandelaars lopen alle wandelroutes na. Zo weten we zeker dat iedereen over de finish komt.

Deelname op eigen risico
Deelname aan het NDC Festival geschiedt op eigen risico. 

Medische post (EHBO)
Wij dragen zorg voor een goede en medisch veilige omgeving waarin iedereen veilig kan wandelen. We hebben een uitgebreid EHBO team van professionals en vrijwilligers die samen met een evenementarts optreden bij medische calamiteiten op het festivalterrein of tijdens de wandelingen. Er zijn EHBO’ers die mobiel zijn op een EHBO-fiets en op vaste punten op de route. Op het programmaboekje komt een mobiel noodnummer te staan dat men kan bellen bij een calamiteit, waarna het EHBO-team ingezet wordt. De medische post wordt aangestuurd door Prof. Dr. Henk Bilo (mobiel per fiets) en op een aantal vaste plekken op het festival terrein en tijdens de wandelingen staan EHBO’ers.

Finish en daarna
De start vindt net buiten De Uithof plaats. De finish is in De Uithof. Van de laatste meters wordt een feestelijke finishstraat gemaakt. Zo worden alle deelnemers feestelijk onthaald voordat ze de finish passeren. Alle wandelaars ontvangen een medaille als aandenken. Na de finish kun je genieten van heerlijke drankjes en hapjes.

Overige activiteiten
Ben je klaar met de wandelroute of ben je als supporter mee? Dan is er de hele dag een alternatief programma. Er is een diabetes informatiemarkt, een sport- en beweegplein, een podium met muziek en dans, diverse kraampjes met gezond eten en drinken en vermaak voor jong en oud. Ook bij de Uithof zijn diverse activiteiten te beleven. Deze zijn te vinden op deuithof.nl.

Vragen
Heb je een vraag over het NDC Festival? Misschien is het antwoord te vinden op de pagina veelgestelde vragen. Staat jouw antwoord er niet tussen? Stel dan je vraag via ndc@bvdgf.org

Wij zien jullie heel graag op zaterdag 28 september. We gaan er gezamenlijk een feestelijke afsluiting van maken. Tot dan!

<- Terug naar de festival pagina