Kersenboogerd Dinsdag

Nieuwe Steen 1, 1625HV Hoorn

Wat is de NDC?

Wat is de Nationale Diabetes Challenge?
De Nationale Diabetes Challenge (NDC) is een landelijk wandelproject van de Bas van de Goor Foundation. In 16 tot 20 weken tijd wandelen deelnemers samen met zorg-, sport- en/of welzijnsprofessionals in de buurt om te werken aan een betere kwaliteit van leven. Samen wandelen is gezellig en goed voor de gezondheid! 

Dit project richt zich in eerste instantie op mensen met diabetes, maar bewegen is natuurlijk goed voor iedereen. Mensen zonder diabetes kunnen zich ook inschrijven. In 2019 namen 5.000 mensen deel aan de Nationale Diabetes Challenge.

Wanneer is het Nationale Diabetes Challenge Festival?
Na 16 tot 20 weken wandelen vindt er de NDC Week plaats van 21 t/m 26 september 2020. In deze week wandel je drie dagen in de buurt met de wandelgroep. Op 26 september komen alle deelnemers uit het land naar Tilburg voor het NDC Festival, om samen de afsluitende kilometers te wandelen, waarvoor zij hebben getraind. Je kan 3, 5, 10, 15 of 20 kilometer wandelen. Meer informatie over dit festival volgt in augustus/ september op www.nationalediabeteschallenge.nl/festival