Nationale Diabetes Challenge Leidschendam-Voorburg

De Nationale Diabetes Challenge (NDC) is een interventie van de Bas van de Goor Foundation (BvdGF) waarbij mensen met diabetes op laagdrempelige wijze gedurende 20 weken één keer per week samen wandelen met professionals uit het zorg-, sport- en welzijnsdomein om samen te werken aan een gezondere leefstijl.

Met de afsluiting van het Sportakkoord in Leidschendam-Voorburg en de ambities rondom preventie is een goede basis gelegd om de positieve gezondheid van de inwoners te bevorderen.

De aanpak van de NDC sluit hier goed op aan, vandaar dat o.a. de Gemeente Leidschendam-Voorburg, Zorggroep Hadoks, Lijn1 Haaglanden en Menzis op thema's als gezondheid, preventie en bewegen gaan samenwerken met de BvdGF.

In 2021 zal daarom worden gestart met de Diabetes Challenge Leidschendam- Voorburg. Doelstelling is bevordering van de gezondheid in de regio om daarmee de kwaliteit van leven van mensen met diabetes (andere chronische aandoeningen volgen in 2022 en 2023) te verbeteren.

Vanaf midden januari is aanmelden voor de Diabetes Challenge Leidschendam-Voorburg 2021 mogelijk voor zorg-, sport- en welzijnsprofessionals uit de wijk! In het voorjaar gaan we weer van start met de wekelijkse wandelingen. We passen ons aanbod aan op de laatste coronamaatregelen.

PARTNERS LEIDSCHENDAM-VOORBURG

Gemeente Leidschendam-Voorburg SenW Lijn1 Haaglanden Menzis Hadoks