160!

13 maart 2019

Wij zijn heel blij dat alweer 160 locaties zich hebben aangemeld om mee te wandelen tijdens de Nationale Diabetes Challenge 2019. Hoewel het bepaald geen wandelweer is op dit moment kijken kennelijk veel mensen ernaar uit om straks lekker naar buiten te gaan. Samen gaan we weer aan de slag om op een leuke manier gezonder, fitter en vrolijker te worden. We hopen dat er nog heel veel locaties bij komen.

Nieuw dit jaar is dat we in een aantal steden van start gaan met de zogenaamde 'stedelijk aanpak'. In onder andere Den Haag en Tiel spannen zorgverleners, medewerkers uit het sociale domein, gemeente en sportcoaches zich in om stadsbreed mensen te inspireren om met hun gezondheid aan de slag te gaan. Dit soort samenwerkingsverbanden kunnen de NDC een enorme extra impuls geven. Wij hopen dan ook deze steden breed vertegenwoordigd te zien op ons afsluitende festival in Den Haag. 

rhf040718_DSC2956

Intussen zijn wij alweer gestart met de voorbereidingen daarvan. Samen met partner Thinc Ahead, waar we vorig jaar al een fijne samenwerking mee hadden, zijn we plannen aan het maken voor 28 september. We hopen jullie dan allemaal te zien in Den Haag.

Voor het zover is kijken we uit naar de start van de wandeltrainingen. Op hoeveel locaties dit jaar in Nederland?? Wij dromen van minstens 200. Helpt u mee? Vertel iedereen over de NDC, want wandelen is behandelen!