Officiële erkenning!

10 juni 2019

Wij tonen door onderzoek jaarlijks al aan wat de effecten van de Nationale Diabetes Challenge (NDC) zijn. Na een lang en intensief traject kunnen we met trots melden dat de NDC nu ook officieel is beoordeeld en erkend als goed onderbouwde leefstijlinterventie volgens de landelijke afgesproken beoordelingssystematiek. Het erkenningstraject is een samenwerking tussen het RIVM Centrum Gezond Leven (CGL), het Nederlands Jeugdinstituut (NJi), het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ), het Kenniscentrum Sport, MOVISIE, Trimbos en Vilans. Door samen te werken aan het beoordelen van interventies volgens eenduidige criteria streven zij naar kwaliteitsverbetering in de diverse werkvelden. 

rhf190604-Nijeveen_RH104316

De erkende leefstijlinterventies staan in de landelijke interventie database gezond en actief leven. Het overzicht van de sport- en beweeginterventies maakt hier onderdeel van uit en is te vinden via www.sportenbeweeginterventies.nl. Binnen de sport- en beweegsector wordt steeds meer waarde gehecht aan kwaliteit. Wij zijn er dan ook trots op dat wij in deze database zijn opgenomen. 

Uiteindelijk streven wij ernaar om als NDC niet alleen erkend effectief, maar ook  bewezen effectief te zijn. We voldoen al aan alle voorwaarden om aan dit hoogste niveau van waardering te voldoen, maar wachten nog op akkoord van het RIVM. Op deze manier kan de NDC uiteindelijk als een GLI worden aangedragen.

Meer weten over de Nationale Diabetes Challenge of interesse om mee te doen als praktijk, gezondheidscentrum, buurtsportcoach, deelnemer, etc? Neem gerust contact met ons op via ndc@bvdgf.org of kijk eens rond op deze website.