Bestel je tickets voor het NDC Festival

5 juli 2017

Zo vlak voor de zomer informeren wij je graag over het Nationale Diabetes Challenge Festival dat plaatsvindt op zaterdag 30 september 2017 op Sportcentrum Papendal in Arnhem

Het NDC Festival is de afsluiting van vijf maanden voorbereiding en maakt onderdeel uit van de vierdaagse afsluiting. Op zaterdag 30 september vindt het afsluitende festival plaats waar alle deelnemers naar toe komen. Daar sluiten we op een feestelijke manier de challenge voor dit jaar af.

Als eerste alle updates over het festival ontvangen? Volg dan ook onze evenementpagina op Facebook!

NDC festival 2016

Locatie
Sportcentrum Papendal is een unieke locatie. Midden in de bossen van Arnhem trainen wekelijks vele Nederlandse en buitenlandse topatleten. Het is omgeven door prachtige bossen en uitgestrekte heides. Een uitstekende locatie om de afsluiting van de NDC te organiseren.
 
Festival
Op het NDC Festival-terrein is er vermaak voor jong en oud. Zo zijn er verschillende sport- en spelactiviteiten, entertainment en is er een informatiemarkt over diabetes. Wij nodigen iedereen van harte uit om deel te nemen of een kijkje te komen nemen en de wandelaars aan te moedigen. We hebben rekening gehouden met de leerpunten van vorig jaar. Zo zijn er voldoende koffiepunten en toiletten. De ondergrond van het festival terrein is gras.

Programma 
Iedereen is die dag vanaf 9.30 uur welkom op het terrein. De officiële opening van het NDC Festival zal zijn om 11 uur. Na deze opening wordt het startschot gegeven en gaan de wandelaars beginnen aan de door hen gekozen afstand. Alle wandelaars starten tegelijk. De eerste deelnemers van de 5 km worden om 12 uur weer terug op het terrein verwacht. Rond 16 uur worden de deelnemers die de 20 km lopen weer terug verwacht op het terrein. Het festival terrein is tot 17.30 uur geopend. We verwachten veel publiek dus kom op tijd.

Bereikbaarheid
Papendal is goed bereikbaar met zowel openbaar vervoer als met de auto. Het navigatieadres is Papendallaan 7 te Arnhem. Net als vorig jaar verwachten we ook dit jaar dat veel deelnemers gezamenlijk met een bus komen. Reis je met OV? Dan is er een rechtstreekse OV-verbinding vanaf Arnhem Centraal Station naar Papendal (lijnbus 105 tot Van der Valk). Specifieke informatie over het aanrijden volgt later op www.nationalediabeteschallenge.nl. 

Parkeren
Bij aankomst op Papendal wordt iedereen middels bewegwijzering en verkeersbegeleiding naar de juiste parkeerplaats geleid. Deelnemers die met de bus komen, kunnen afgezet worden voor de ingang van het festivalterrein. Bussen dienen vervolgens buiten Papendal te parkeren (locatie wordt later bekend gemaakt). Auto’s kunnen parkeren op de daarop aangegeven plaatsen. De parkeerplaats is op slechts 50 meter van het festivalterrein.
 
Wandelroutes 
We hebben 4 prachtige wandelroutes uitgezet. Er wordt een 5, 10, 15 en 20 km route aangeboden. Iedereen mag zelf kiezen welke route gelopen wordt. Dit kun je tot het laatste moment nog wisselen. De 5 km route is geschikt voor deelnemers met een rollator of in een rolstoel. De andere routes gaan over onverharde wegen zoals bospaden en single tracks en zijn niet geschikt voor mensen met een rollator of in een rolstoel. Onderweg zijn er diverse rustpunten met toiletten en EHBO, met uitzondering van de 5 km.

Iedereen is welkom!
Alle mensen die dit jaar hebben deelgenomen aan de NDC (patiënten/organisatoren/zorgprofessionals) worden in hun witte BvdGF shirt aan de start verwacht. Ook oud-deelnemers van de Nationale Diabetes Challenge, daggasten en supporters (kinderen, familie, vrienden en andere geïnteresseerden) zijn deze dag van harte welkom. Ook om mee te wandelen. Alleen deelnemers, organisatoren en zorgprofessionals die het hele NDC traject hebben gelopen en het BvdGF shirt dragen ontvangen een medaille.
 
Tickets
Iedereen die het festival bezoekt moet in het bezit zijn van een geldig ticket. Speciaal voor dit evenement hebben we een ticketservice ingeschakeld. Je kunt je tickets bestellen door op deze link te klikken. Neem een geprinte versie van het ticket mee naar het festival. Dit is meteen het toegangsbewijs. Zonder ticket, geen toegang.

Kosten
De kosten voor een toegangsbewijs/ticket bedragen € 5,- per persoon. Dit is inclusief de servicekosten die in rekening worden gebracht van € 0,61 per ticket. Daar bovenop komen de kosten voor het gebruik van een creditcard, iDeal of andere betaaldienst. Zo betaal je voor een transactie per iDeal eenmalig € 0,55 per transactie. Deze kosten komen voor eigen rekening. Deze transactiekosten gelden per transactie. Indien je in één keer meerdere tickets voor een groep besteld heb je deze kosten maar eenmalig. 

Vragen
Indien je vragen hebt over het NDC Festival dan kun je deze stellen door te mailen naar info@bvdgf.org. Meer specifiekere informatie volgt in september op de website www.nationalediabeteschallenge.nl

Volg voor het laatste nieuws ook onze evenementenpagina op Facebook!