Fantastische finale!

30 september 2017

De finale van de Nationale Diabetes Challenge was met recht een echte challenge te noemen. Van start tot finish regende het en bospaden veranderden in glibberige modderglijbanen. Het festivalterrein zag eruit als een openluchtzwembad. En toch zagen wij stralende gezichten!

Zo'n 3000 mensen waren zaterdag 30 september op Papendal om hun slotafstand te wandelen. De regen zorgde ervoor dat we steeds minder witte BvdGF-shirts zagen, maar de felgekleurde regenjassen en blauwe en rode poncho's maakten dat het festivalterrein er als een kleurrijk tafereel uitzag, ondanks de grijze lucht. Bas stond klaar voor ruim 150 groepsfoto's met alleen maar lachende gezichten.

rh171001_BvdGF__DSC5700

De warming up bracht de stemming er helemaal goed in en was een prachtig gezicht vanaf het podium. Na wat gestuntel met een ladder voor de fotograaf klonk even na elven het startschot en vertrok iedereen voor de laatste 5, 10, 15 of 20 km. Dat het bikkelen werd was duidelijk. De routes waren bij droog weer al uitdagend, maar in deze omstandigheden werd het echt een survival.

Wat heeft iedereen zichzelf overtroffen! En wat geeft het een voldoening als je compleet doorweekt, soppend in je schoenen, met een brede grijns die medaille in ontvangst mag nemen aan de finish. Een groot compliment aan alle wandelaars! Maar ook een groot compliment aan onze enthousiaste vrijwilligers. Zij stonden urenlang in de regen onderweg of bij de finish en van de eerste tot en met de laatste wandelaar: Iedereen wachtte een warm, feestelijk onthaal. 

rh171001_BvdGF__DSC7150

Oneindig veel dank aan iedereen die deze dag mogelijk heeft gemaakt. Allereerst de wandelaars, zorgverleners en beweegcoaches, maar ook onze partners, vrijwilligers, sponsors, ambassadeurs, Papendal en iedereen die op zijn of haar manier een bijdrage heeft geleverd. De zon begon te schijnen nadat alles opgeruimd was en dat paste goed bij onze stemming.

Wij genieten na, absorberen de feedback die we krijgen om het volgend jaar nog beter te maken, gaan alle spullen schoon en droog maken en beginnen vol energie aan de voorbereidingen van NDC 2018! Tot dan!

Ook nog even nagenieten? Donderdag 5 oktober om 17.00u zit Bas op RTL 4 bij 5 Uur Live. En deze hele week is hij, samen met Bas Houweling en deelnemer André de Kievit te horen bij BNR Beter (15.30u).