Inschrijving geopend

1 januari 2018

Vanaf 1 december is het weer mogelijk om uw eigen lokale Diabetes Challenge aan te melden. Voor het vierde jaar op rij gaan we samen met zorgprofessionals en sport- en beweegcoaches de uitdaging aan om zoveel mogelijk mensen met diabetes in beweging te brengen. Voor mensen met diabetes type 2 blijkt wandelen namelijk een hele effectieve behandelmethode te zijn. Samen helpen we deze mensen om de eerste, vaak zo moeilijke, stap te zetten.

Meedoen aan de Nationale Diabetes Challenge betekent dat u 16 tot 20 weken lang samen met uw patiënten gaat wandelen. De challenge is opgezet voor mensen met diabetes, maar omdat het wandelen voor bijna iedereen zoveel positieve effecten heeft, lopen op veel plaatsen ook mensen met andere chronische aandoeningen mee. Samen traint u voor een vierdaagse als afsluiting in de laatste week van september. U wandelt dan drie dagen lokaal, en de vierde dag organiseren wij (de Bas van de Goor Foundation) een groot festival waar iedereen uit het hele land de slotafstand komt wandelen. 

Waarom?
Wandelen met uw patiënten kost tijd. Waarom zou u dan toch meedoen? Onderzoek tijdens afgelopen edities toonde aan:

Hoe werkt het?
Het organiseren van een lokale diabetes challenge is in een paar eenvoudige stappen geregeld:

Stap 1   (dec 2017 - jan 2018)    
Meld uw challenge aan op www.nationalediabeteschallenge.nl. U krijgt een eigen website en ontvangt communicatiematerialen.             

Stap 2   (jan 2018 - apr 2018)
Deelnemers werven en evt. partners zoeken.

Stap 3   (half apr 2018)
Start met wekelijks samen wandelen. U kunt ondersteuning krijgen van wandeltrainers, uw lokale sportservice of vrijwilligers.

Stap 4   (eind sep 2018)
Loop samen een vierdaagse met het NDC-festival als feestelijke afsluiting.

Meer informatie
Nieuwsgierig geworden naar de Nationale Diabetes Challenge? In januari organiseren we zes informatiebijeenkomsten waar we u op een interactieve manier meer vertellen over deze wandelinterventie. Voor deelnemers met een BIG-registratie geldt dat zijn accreditatiepunten krijgen voor deelname aan deze bijeenkomst. Dus, wilt u aan de slag met een motiverende vorm van persoongerichte zorg? Kom u dan vrijblijvend laten informeren of lees alvast meer op deze website. Al eerder een challenge georganiseerd en geen behoefte aan een informatiebijeenkomst? U kunt uw challenge ook al direct aanmelden. Wandelen is behandelen!