Blokje om met deelneemster Ria

30 juli 2019

De Nationale Diabetes Challenge (NDC) brengt mensen in beweging. Wie, wat en waarom? Elke week lopen we een blokje om met iemand die zijn of haar verhaal over de NDC deelt. Deze week lopen we een blokje om met deelneemster Ria.

1,5 jaar geleden dacht Ria dat wekelijks wandelen in een groep niks voor haar zou zijn. Dit jaar doet ze voor de tweede keer mee aan de NDC én traint ze voor de een nieuwe wandeluitdaging: ‘WeHike2ChangeDiabetes’. Ria heeft de wandelkriebels dus flink te pakken! Naast dat ze zelf graag wandelt en buiten is, wil ze ook anderen motiveren (nog meer) te gaan bewegen. Genoeg reden om Ria in het zonnetje te zetten en haar verhaal deze week te delen in ‘Blokje om’.

fullsizeoutput_13e1

Foto: Ria na afloop van de 10 kilometer route tijdens het NDC Festival 2018 in Amsterdam.

Wie heeft jou gemotiveerd mee te doen aan de NDC?

“Vorig jaar las ik voor het eerst iets over de NDC in de krant. Ik dacht dat wekelijks wandelen in een groep niks voor mij zou zijn. Maar omdat ik meer wilde gaan bewegen, besloot ik toch naar de informatiebijeenkomst over de NDC te gaan. Tijdens deze bijeenkomst werd ik enthousiast gemaakt door de mensen om me heen. Oud-NDC-deelnemers motiveerde mij om de eerste stap te zetten. Sindsdien ben ik blijven wandelen! Tijdens de eerste wandeltraining liep ik met moeite 2 kilometer. Na 20 weken trainen slaagde ik erin om 10 kilometer te wandelen tijdens het NDC Festival 2018!”

Waarom neem je dit jaar weer deel aan de NDC?

“Ook dit jaar doe ik weer mee aan de NDC. Ik vind het heerlijk om buiten te zijn en te wandelen. Dankzij het wandelen is mijn conditie verbeterd en voel ik mij geestelijk beter. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor anderen neem ik deel aan de NDC. Zoals ik vorig jaar ben gemotiveerd, heb ik nu het doel anderen te motiveren om te gaan en blijven bewegen.”

“Zoals ik vorig jaar ben gemotiveerd, heb ik nu het doel anderen te motiveren om te gaan en blijven bewegen.”

Wat is je volgende doel?

“De wandeltocht van ‘WeHike2ChangeDiabetes’ door Spanje aankomende september! Tijdens deze tocht wandel ik een week lang, 20 kilometer per dag. Voor mijn deelname laat ik mij sponsoren. Het geld dat ik hiermee ophaal gaat naar de Bas van de Goor Foundation. Degenen die mij sponsoren nodig ik uit mee te doen tijdens mijn wekelijkse wandeltrainingen. Zo breng ik nog meer mensen - met én zonder diabetes in - beweging!”

De NDC 2019 is in volle gang. In kleine stappen trainen deelnemers zoals Ria samen met lokale beweegprofessionals en zorgverleners tot de NDC Week eind september. Meer weten? Kijk eens op www.nationalediabeteschallenge.nl.

Ria doet naast de NDC, ook mee aan onze fondsenwervende wandeluitdaging in Spanje: ‘WeHike2ChangeDiabetes’. Met het geld dat deelnemers zoals Ria hiermee ophalen, kunnen beweeg- en sportactiviteiten worden georganiseerd voor kinderen en volwassen met diabetes. Wil jij je steentje bijdragen? Via riaontrack.nl kan jij Ria sponsoren.