Blokje om met deelnemer Martin

6 augustus 2019

De Nationale Diabetes Challenge (NDC) brengt mensen in beweging. Wie, wat en waarom? Elke week lopen we een blokje om met iemand die zijn of haar verhaal over de NDC deelt. Deze week lopen we een blokje om met deelnemer Martin.

Via de Facebookgroep ‘Nationale Diabetes Challenge deelnemers’ delen deelnemers hun ervaring met de NDC. Zo ook Martin van de Diabetes Challenge in Nijkerk. Elke week plaatst hij een kort verslag met foto’s van de afgelopen wandeling. Wij waren erg benieuwd naar deze ‘visuele verhalenverteller’ en namen daarom contact met hem op. 

fullsizeoutput_1422

Martin tijdens de afsluting van de lokale Diabetes Challenge in Nijkerk vorig jaar.

Waarom doe je mee aan de NDC?

“Ik heb geen diabetes, maar behoor tot de risicogroep. Begin 2017 werd ik daarom door mijn huisarts uitgenodigd om de informatiebijeenkomst over de NDC bij te wonen. Ik wandelde zelf al, maar het leek mij leuk om dit met een groep te doen en besloot daarom deel te nemen aan de NDC. Dit jaar doe ik voor de derde keer mee! Het wandelen houdt mijn gezondheid op pijl. Daarnaast is het gewoon heel gezellig. Dankzij de NDC heb ik veel nieuwe mensen ontmoet.”

"Het wandelen houdt mijn gezondheid op pijl. Daarnaast is het gewoon heel gezellig."

Wie wandelen er met je mee?

“We wandelen elke zaterdag met ongeveer 50 man. Elke week wandelen er fysiotherapeuten mee. Vanuit het gezondheidscentrum sluiten de directeur en artsen ook vaak aan. Hun enthousiasme zorgt ervoor ik er ook elke week ben. Ook als het weer slecht is.”

Wat is je favoriete wandellocatie?

“Nijkerk zit aan de rand van de Veluwe en kent veel verschillende soorten natuur, zoals het bos, de hei en randmeren. De eerste weken hebben we veel in de buurt gewandeld. Nu gaan we ook wel eens verder op pad en wandelen we in andere natuurgebieden. Met de deelnemers onderling regelen we dan auto’s. Een van mijn favoriete plekken is natuurgebied de Stille Kern in Zeewolde. Hier lopen de paarden los en er is een mooi meer. Het is een genot om samen met de groep door natuurgebieden als deze heen te wandelen!”

collage FB Martin blokje om

Een greep uit de geplaatste wandelfoto's van Martin op Facebook.

De NDC 2019 is in volle gang. In kleine stappen trainen lokale zorg- en sportprofessionals samen met deelnemers als Martin aan tot de NDC Week en het NDC Festival eind september. Met de rubriek ‘Blokje om’ delen we elke week een persoonlijk verhaal van iemand die bij de NDC betrokken is. Wil jij ook je ook inzetten voor of meewandelen tijdens de NDC? Kijk eens op www.nationalediabeteschallenge.nl of meld je voor de editie van 2020 door te mailen naar ndc@bvdgf.org.