Blokje om het festivalterrein

20 augustus 2019

De Nationale Diabetes Challenge (NDC) brengt mensen in beweging. In aanloop naar het NDC Festival lopen we elke week een blokje om met iemand die zijn of haar verhaal over de NDC deelt. Deze week gingen we zelf een blokje om het festivalterrein!

De wandelingen zijn in volle gang! We krijgen onwijs veel leuke, mooie wandelfoto’s en -verhalen van jullie binnen. Daarnaast ook veel vragen over het Festival van 28 september bij De Uithof in Den Haag. Daarom besteden we het Blokje Om van deze week aan het NDC Festival. Sta jij al op aanwezig op ons Facebook-evenement?

fullsizeoutput_14e5

Waarom het NDC Festival?

In 16 à 20 weken tijd wandelen jullie, deelnemers, zorg- en sportprofessionals, elke week met elkaar in de buurt. Deze wandelingen leveren naast veel gezelligheid, ook gezondheidswinst op! 

Omdat het stimulerend werkt om te wandelen naar een doel, organiseren wij het NDC Festival. Tijdens dit Festival wandelen jullie met alle deelnemers uit Nederland de afsluitende kilometers van de Nationale Diabetes Challenge. Na afloop nog energie over? Op het festivalterrein bij De Uithof zijn diverse activiteiten, optreden en informatiekraampjes aanwezig om druk mee te zijn. Het volledige programma van 28 september vind je hier.

Welke afstanden? 

Op de dag van het Festival kun je kiezen om 3, 5, 10, 15 of 20 kilometer te wandelen. Deze afstand hoef je dus niet van tevoren aan te geven. We adviseren om de afstand te wandelen waar jij voor hebt getraind.

Wij fietsten de wandelroutes vast voor! Zo kunnen we jullie met zekerheid vertellen dat de wandelroutes prachtig zijn en goed zijn te bereiken.

fullsizeoutput_14e6

Hieronder een overzicht van de afstanden. Klik op de aftand om de route te bekijken.

  • De 3 km en 5 km route lopen door het park van De Uithof en zijn volledig geasfalteerd. Na 1,5 km tref je een rustpunt.
  • De 10 km route bestaat uit twee rondes, waarvan één ronde door park Madestein en de andere ronde door park De Uithof loopt. Het rustpunt bevindt zich op 6,5 km.
  • De 15 km route komt tot het strand. Je kunt dus uitkijken op het strand, maar wandelt hier niet overheen. De rustpunten tref je op 5 km en ongeveer 12 km. Daarnaast zijn er op deze route diverse strandtenten, waar je even rust kan pakken of gebruik kan maken van het toilet.
  • De 20 km route loopt over het strand langs een aantal strandtenten met rustpunten na 5 km en 17 km.

Wie komen naar het NDC Festival?

Dit jaar verwachten we rond de 5000(!!) bezoekers. Iedereen is welkom om mee te wandelen, aan te moedigen en/of aanwezig te zijn op het festivalterrein voor de overige activiteiten. Niet alleen de deelnemers van de Diabetes Challenge wandelen mee, ook de wandelaars van de COPD Challenge zijn aanwezig!

Je hebt een toegangskaartje nodig om op het Festivalterrein bij De Uithof te komen. Eén kaartje kost €5 euro. Daarnaast betaal je €0,55 per bestelling voor het gebruik van iDeal. Kaartjes koop je online via onze website.

We wensen jullie nog veel succes met de laatste trainingen en zien jullie graag op 28 september bij De Uithof in Den Haag! Kijk voor meer informatie over het NDC Festival op nationalediabeteschallenge.nl/festival. De lokale organisatoren ontvangen belangrijkste info over het NDC Festival via onze nieuwsbrief. Aanmelden voor de nieuwsbrief? Andere vragen? Laat het ons weten via ndc@bvdgf.org.

Bekijk hieronder de beelden van afgelopen jaar in Amsterdam.