Blokje om met de wandellichtjes in Vianen

27 augustus 2019

De Nationale Diabetes Challenge (NDC) brengt mensen in beweging. Wie, wat en waarom? Elke week lopen we een blokje om met iemand die zijn of haar verhaal over de NDC deelt. Deze week lopen we een blokje om met de wandellichtjes in Vianen.

Wandellichtjes?

Jazeker! De NDC-groep uit Vianen wandelde afgelopen december mee tijdens de Night Walk op Papendal in Arnhem. Tijdens dit evenement waren de wandelaars van deze groep het leukst versierd met lampjes. Zij wonnen daarom een bezoek van Bas. Wij wandelden mee en zetten daarmee de wandellichtjes nog eens in de spotlight!

lichtjes1

Wie wandelden mee?

Gisteravond vond de gewonnen wandeling met Bas plaats in Vianen. Een grote groep van 60 man had zich hiervoor verzameld! De deelnemers komen uit verschillen plaatsen van Gemeente Vijfheerenlanden. Zowel NDC-deelnemers, als zorgverleners en sportprofessionals wandelden mee! Daarnaast waren ook de buurtsportcoach van Nieuwegein en de wethouder Sport, Jeugd en Bibliotheken aanwezig. 

Wie organiseert de Diabetes Challenge in Vijfheerenlanden?

In Gemeente Vijfheerenlanden is wandeltrainer René Nagtegaal de initiatiefnemer van de Diabetes Challenge. René organiseert wandelingen in Vianen en Schoonrewoerd. Deze wandeltrainer brengt mensen vol enthousiasme in beweging. Daarmee ondersteunt hij de zorgverleners.

"Deze wandeltrainer brengt mensen vol enthousiasme in beweging. Daarmee ondersteunt hij de zorgverleners."

Niet alleen in Gemeente Vijfheerenlanden wordt gewandeld. Op meer dan 200 locaties in Nederland wordt gewandeld middels de Nationale Diabetes Challenge! Deelnemers, zorg- en sportprofessionals trainen in 20 weken tijd tot het NDC Festival a.s. september.

Volgende week in Blokje om…

Gaan we buiten Nederland! Een stel bikkels vertrekt naar Spanje om daar met elkaar de Camino-tocht te wandelen. Deelnemers halen met deze wandeltocht geld op voor de Bas van de Goor Foundation, zodat we nog meer mensen met diabetes in beweging kunnen brengen! Nieuwsgierig hoe deze Challenge eraan toe gaan? Lees het volgende week!