Blokje om met wandeltrainer Wanda

10 september 2019

De Nationale Diabetes Challenge (NDC) brengt mensen in beweging. Wie, wat en waarom? Elke week lopen we een blokje om met iemand die zijn of haar verhaal over de NDC deelt. Deze week lopen we mee met de wandelgroep van Wanda in Montfoort.

Wandeltrainer Wanda wist dit jaar succesvol een wandelgroep te starten in Montfoort. Daarmee doet deze gemeente voor het eerst mee aan de NDC. Wanda wandelt en wij wandelden mee! 

fullsizeoutput_16bc Foto: de wandelgroep van de Diabetes Challenge in Montfoort

Waarom zet je je in voor de Nationale Diabetes Challenge?

“Met de Nationale Diabetes Challenge willen we de inwoners van de gemeente Montfoort op een leuke manier kennis laten maken met wandelen. We zijn ervan overtuigd dat het ontmoeten van gelijkgestemden motiveert en enthousiasmeert om te blijven wandelen.”

"We zijn ervan overtuigd dat het ontmoeten van gelijkgestemden motiveert en enthousiasmeert om te blijven wandelen.”

Wie doen er met je mee?

“Een wandelgroep starten en begeleiden kun je niet alleen. Toen ik besloot mee te doen aan de NDC heb ik daarom partners gezocht om mee samen te werken. Samen met de Fysiotherapiepraktijk ADFYS, de Buurtsportcoach en De Open Club weten we de NDC in Montfoort te organiseren. Elke week wandelen we met vijftien enthousiaste deelnemers door de prachtige, groene buurt. Eens in de twee weken sluit ook leefstijlcoach Barbara aan, welke vragen kan beantwoorden over bijvoorbeeld voeding. Vandaag sluit ook wethouder Jocko Rensen aan bij de wandeling.”

fullsizeoutput_16c0

En na de NDC 2019?

“Op 28 september zijn wij aanwezig op het NDC Festival. Om mensen te stimuleren ook na het festival te blijven wandelen bied ik online wandeltrainingen aan. Deze trainingen ondersteunen beginnen wandelaars bij het bereiken van hun wandeldoelen.”

Het NDC Festival komt steeds dichterbij! Koop hier jouw kaartje voor het festival. Met ondersteuning van Wanda bieden wij na het NDC Festival online wandeltrainingen aan voor onze NDC wandelaars. Tegen een klein bedrag ontvang je maandelijks een e-mail met een trainingsschema en tips. Meer info hierover ontvang je tijdens en na het festival!