Team NDC

1 oktober 2019

De Nationale Diabetes Challenge (NDC) brengt mensen in beweging. Wie zitten er achter dit project van de Bas van de Goor Foundation? We stellen het team graag aan u voor.

Collage Team NDC

Uit wie bestaat Team NDC?

Team NDC bestaat uit (bovenstaande foto van links naar rechts): Mariëlle, Jeroen, Hannah, Mariska, Lisa en Tjebbe. Dit team is verantwoordelijk voor de organisatie van de NDC. Deze zes medewerkers bewegen en sporten het liefst elke dag, hebben het doel ook anderen in beweging te brengen en hebben een passie voor hun werk bij de Bas van de Goor Foundation. Gelukkig zijn ze ook allemaal verschillend en vullen ze elkaar goed aan.

Hoe ziet het komende jaar eruit voor Team NDC?

De NDC groeit! Niet alleen in het aantal deelnemers, maar ook in de wijze waarop deze interventie wordt georganiseerd. De afgelopen jaren was Team NDC vooral aanwezig in de wijk om nieuwe verbindingen te leggen en lokaal een Diabetes Challenge op te zetten. Sinds 2019 is Team NDC ook te vinden bij gemeenten om daar het zorg-, sport- en sociale domein met elkaar te verbinden. We zien namelijk dat een goede samenwerking op gemeentelijk niveau van belang is voor een succesvolle NDC in de wijk! Met deze regionale aanpak verwachten we komende jaren nóg meer mensen met en zonder diabetes in beweging te brengen en houden.

Hoe blijft Team NDC zelf in beweging?

In drukke tijdens vliegen we van hot naar her en zijn we dus continu in beweging! Ter ontspanning maken we tijdens werkdagen vaak een lunchwandeling of rennen de fanatiekelingen met elkaar een rondje over Papendal, waar ons kantoor is gevestigd. Buiten werktijden om zijn de medewerkers te vinden op het voetbalveld, in de boksring, op de fiets of in basketbalkleding. Te concluderen valt dat Team NDC weinig stilzit en haar enthousiasme voor sport en bewegen graag overbrengt op de rest van Nederland. Beweeg jij met ons mee?

fullsizeoutput_177c

De NDC is een bewezen effectieve wandelinterventie waarbij professionals uit het zorg-, sport- en sociale domein, met ondersteuning van de BvdGF, samenwerken om mensen (met diabetes) op een laagdrempelige manier in beweging te brengen. Gedurende 20 weken wandelen deze professionals één keer per week mee met een groep deelnemers om samen te werken aan een gezondere leefstijl en duurzame gedragsverandering. Interesse of vragen? Stel deze via ndc@bvdgf.org