Informatiebijeenkomst NDC 2020

3 oktober 2019

Breng jij ook beweging in de praktijk?

De Nationale Diabetes Challenge (NDC) 2019 is nog maar net achter de rug, maar we zijn al in volle beweging naar de editie van 2020! Vanaf 1 december kunnen organisatoren zich weer aanmelden voor een eigen, lokale Diabetes Challenge. Voor die tijd nodigen we je uit één van onze online informatiebijeenkomsten van november bij te wonen, waarin Team NDC je alles vertelt over de NDC 2020. Naast thema's als 'Wat komt er kijken bij het lokaal organiseren van een challenge?' en 'Wat zijn de behaalde resultaten tot zover?' is er ruimte direct je vragen te stellen in onze live chat. Meld je hier aan voor een informatiebijeenkomst.

Wat levert het op (1)

Save the date! Informatiebijeenkomst op 26 en 28 november 
Team NDC organiseert vier informatiebijeenkomsten welke zijn bedoeld voor iedereen die interesse heeft in het lokaal organiseren van een Diabetes Challenge. Van zorgverlener, tot sportprofessional en van welzijnsmedewerker tot aan wandelbegeleider: iedereen is welkom online aan te haken!

De bijeenkomsten vinden online op de volgende momenten plaats:

  • 26 november tussen 16:00u en 17:30u
  • 26 november tussen 19:30u en 21:00u
  • 28 november tussen 16:00u en 17:30u
  • 28 november tussen 19:30u en 21:00u

Klik hier om je gratis aan te melden voor één van de bijeenkomsten. 

Online: gemakkelijk vanuit werk of huis
De informatiebijeenkomsten vinden online plaats via het webinar-programma Zoom. Ongeveer een dag voor de bijeenkomst ontvang je een link, waarmee je bijeenkomst live kunt volgen op het door jou gekozen moment. Daarnaast kun je via deze link de informatiebijeenkomst ook op een later moment rustig terug kijken.

Accredetatie
Voor de POH is accredetatie aangevraagd bij NVVPO en V&VN voor het bijwonen van onze online informatiebijeenkomst. Bevestiging en verdere informatie volgt.

fullsizeoutput_17ae

Wat is de Nationale Diabetes Challenge?
De NDC is een bewezen effectieve wandelinterventie waarbij professionals uit het zorg-, sport- en sociale domein, met ondersteuning van de BvdGF, samenwerken om mensen (met diabetes) op een laagdrempelige manier in beweging te brengen. Gedurende 20 weken wandelen deze professionals één keer per week mee met een groep deelnemers om samen te werken aan een gezondere leefstijl en duurzame gedragsverandering. In 20 weken bereiden zij zich voor op een afsluitende vierdaagse, met een centrale afsluiting als vierde dag. De BvdGF ondersteunt de lokale organisatie en organiseert en faciliteert om het lokale aanbod tot stand te laten komen. Dat doet het enerzijds door het verbinden van professionals in de wijk, en anderzijds met (digitale) ondersteuning. Daarbij wordt de lokale organisatie versterkt in samenwerking, communicatie, werving, voorbereiding, uitvoering, onderzoek en evaluatie. Dankzij die lokale uitvoering hebben er in de afgelopen vier jaar al ruim 15.000 mensen de stap naar een gezondere leefstijl gezet.