Laat u via ons webinar informeren over de NDC 2020

3 oktober 2019

Samen brengen we mensen in beweging naar een betere kwaliteit van leven

Bezoek de online informatiebijeenkomst van de NDC 2020

Bent u werkzaam in de gezondheidszorg, voor een sportorganisatie of binnen de gemeente? Wilt u mensen in beweging brengen naar een betere kwaliteit van leven? Maak het verschil door mee te doen aan de Nationale Diabetes Challenge. De Bas van de Goor Foundation vertelt u graag meer over deze effectieve beweeginterventie tijdens één van haar haar online informatiebijeenkomsten.

Wat is de Nationale Diabetes Challenge?
De Nationale Diabetes Challenge (NDC) is een beweeginterventie van de Bas van de Goor Foundation (BvdGF), die mensen in beweging brengt naar een betere kwaliteit van leven. Deelnemers wandelen 20 weken lang met lokale zorg-, sport- en welzijnsprofessionals in eigen buurt.

Effectieve beweeginterventie
In de afgelopen jaren heeft de NDC de positieve effecten van bewegen op een leven met diabetes aangetoond. Onderzoek laat zien dat deelnemers afvallen, beter in hun vel zitten en vaak minder medicatie nodig hebben. Deelnemers rapporteren een betere kwaliteit van leven en hebben meer sociale contacten gekregen. De NDC is niet alleen bedoeld voor mensen met diabetes, maar ook voor anderen die een laagdrempelige opstap naar beweging nodig hebben. 

Integraal samenwerken in de wijk
Dankzij de NDC hebben er in de afgelopen vier jaar al ruim 15.000 mensen de stap naar een gezondere leefstijl gezet. Het succes van de NDC is te danken aan de lokale organisatie in de wijk, waar zorg-, sport- en welzijnsprofessionals samenwerken om mensen in beweging te brengen. De NDC stimuleert professionals om de handen ineen te slaan met verschillende disciplines en integraal samen te werken in de wijk. De BvdGF faciliteert u daarin.

Interesse?
Benieuwd hoe u het verschil kunt maken en wat de NDC u oplevert? Op 12 december en 9 januari organiseren we onze eerste online informatiebijeenkomst, waarin we u op interactieve wijze meer vertellen over deze beweeginterventie. De informatiebijeenkomst is ook interessant voor degene die al bekend is met de NDC, omdat de laatste ontwikkelingen worden gepresenteerd en verder wordt ingegaan op plannen van 2020. Meld u hier gratis aan voor één van de online informatiebijeenkomsten.

De bijeenkomsten vinden online op de volgende momenten plaats:

  • 12 december tussen 16:00u en 17:00u
  • 09 januari tussen 16:00u en 17:00u

Accreditatie
Voor de POH is accreditatie aangevraagd bij NVVPO en V&VN voor het bijwonen van onze online informatiebijeenkomst. Bevestiging en verdere informatie hierover volgt.

Contact
Team NDC van de Bas van de Goor Foundation hoopt u snel te zien! Vragen? Wacht niet tot de informatiebijeenkomst, maar neem contact op via ndc@bvdgf.org.

Wat levert het op (1)