Inschrijvingen NDC 2020 van start!

1 december 2019

Samen brengen we mensen in beweging naar een betere kwaliteit van leven

Bent u werkzaam in de gezondheidszorg, voor een sportorganisatie of binnen de gemeente? En wilt u ook mensen in beweging brengen naar een betere kwaliteit van leven? Maak het verschil door ook mee te doen aan de Nationale Diabetes Challenge. De inschrijvingen voor 2020 zijn van start!

Wat is de Nationale Diabetes Challenge? 
De Nationale Diabetes Challenge (NDC) is een beweeginterventie van de Bas van de Goor Foundation (BvdGF), die mensen in beweging brengt naar een betere kwaliteit van leven. Deelnemers wandelen 20 weken lang met lokale zorg-, sport- en welzijnsprofessionals in eigen buurt. Lees hier meer.

Effectieve beweeginterventie 
In de afgelopen jaren heeft de NDC de positieve effecten van bewegen op een leven met diabetes aangetoond. Onderzoek laat zien dat deelnemers afvallen, beter in hun vel zitten en vaak minder medicatie nodig hebben. Deelnemers rapporteren een betere kwaliteit van leven en hebben meer sociale contacten gekregen. De NDC is niet alleen bedoeld voor mensen met diabetes, maar ook voor anderen die een laagdrempelige opstap naar beweging nodig hebben. Lees hier meer over onderzoek.

Integraal samenwerken in de wijk 
Dankzij de NDC hebben er in de afgelopen vier jaar al ruim 15.000 mensen de stap naar een gezondere leefstijl gezet. Het succes van de NDC is te danken aan de lokale organisatie in de wijk, waar zorg-, sport- en welzijnsprofessionals samenwerken om mensen in beweging te brengen. De NDC stimuleert professionals om de handen ineen te slaan met verschillende disciplines en integraal samen te werken in de wijk. De BvdGF faciliteert u daarin. Hier vindt u een overzicht van het programma en de kosten.

Interesse? 
Benieuwd hoe u het verschil kunt maken en wat de NDC u oplevert? In november, december en januari waren wij live met ons webinar, waarin we u op interactieve wijze meer vertelde over deze beweeginterventie. Dit webinar is hier terug te kijkenDeze informatiebijeenkomst is ook interessant voor degene die al bekend is met de NDC, omdat de laatste ontwikkelingen worden gepresenteerd en verder wordt ingegaan op plannen van 2020. Bekijk hier wanneer de komende webinars plaatsvinden.

Contact
Wilt u graag meer informatie ontvangen of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op via ndc@bvdgf.org.

Samen brengen we beweging in de wijk!