Aangepast NDC programma

4 april 2020

Vanwege het coronavirus is het momenteel niet mogelijk samen naar buiten te gaan om te wandelen. De Nationale Diabetes Challenge (NDC) en Nationale COPD Challenge (NCC) kunnen daardoor niet doorgaan zoals we hadden gewild. We kunnen ons voorstellen dat locaties in 2020 geheel afzien van de NDC.

Toch blijven wij zoeken naar manieren om door te gaan met onze missie om mensen in beweging te brengen naar een betere kwaliteit van leven. Hoe ingewikkeld dat op dit moment ook is. Hieronder informeren we je graag over ons aangepaste NDC programma, waar we hopelijk in september 2020 mee van start kunnen gaan. Natuurlijk blijven alle plannen onder voorbehoud. We weten niet hoe de situatie zich de komende tijd zal ontwikkelen.

Aangepast programma: NDC Light

Voor organisatoren bieden we een ‘light-versie’ van de NDC aan. Ongeveer 10 weken lang wandel je met een groep mensen van september tot 14 november. De verkorte challenge sluit je lokaal af op 14 november: Wereld Diabetes Dag. We organiseren geen centraal NDC Festival, maar zoeken andere manieren om toch verbinding met elkaar te krijgen en er lokaal een feestje van te maken. 
 
Voor deze verkorte versie van de NDC vragen we €100, en geen verdere bijdrage van de deelnemers. Wij leveren geen shirts, maar wel een communicatiepakket, Plan je Event, medailles, online en telefonische hulp en ondersteuning bij de organisatie waar nodig. De organisatie van deze verkorte challenge kan bij de zorg liggen, maar ook bij buurtsportcoaches, wijkteams, buurtverenigingen, etc. Zie je zelf geen mogelijkheden, dan is er misschien iemand anders in je omgeving te vinden die wil ondersteunen. Wij denken graag mee! De start en uitvoering van deze NDC light is wat ons betreft flexibel, maar de afsluiting is op 14 november. 

Aanmelden voor NDC Light doe je via dit aanmeldformulier. Let op! Dit aanmeldformulier is niet up-to-date en bevat daardoor niet de juiste informatie over o.a. de kosten en festivaldatum. Houd de informatie van deze pagina aan. heb je je eerder dit jaar al aangemeld voor de NDC 2020? Dan vragen we je je nu niet nog eens aan te melden voor NDC Light. Je staat al in ons systeem.

Lokale afsluiting op 14 november - Wereld Diabetes Dag
Op 14 november hopen we een periode van corona, sociaal isolement en beperkingen in bewegingsmogelijkheden te kunnen afsluiten. Wij hopen dat die dag, naast een afsluiting, ook een frisse en feestelijke start kan zijn van een periode vol gezondheid en samenzijn. Dat voelt op dit moment belangrijker dan ooit. Bij ons borrelt het van de ideeën…
 
We hopen dat het ons, samen met jou, toch lukt om ook in 2020 mensen te laten bewegen. Lukt het in 2020 niet meer om dat gezamenlijk te doen, dan hopen we dat we in 2021 meer mensen dan ooit te mogen verwelkomen tijdens de Nationale Diabetes Challenge.

Zorg voor jezelf en elkaar de komende tijd. We wensen je heel veel succes en sterkte in deze periode. Laat het ons via de mail weten als je vragen hebt. 

Zelfstandig aan de slag voor deelnemers

  • Lees hier hoe deelnemers nu ook zelfstandig binnen in beweging kunnen blijven.
     
  • Lees hier hoe deelnemers vanaf juni zelfstandig kunnen (starten met) wandelen met ons online wandelprogramma.