Breng jij mensen met diabetes in beweging?

8 januari 2018

Ben jij werkzaam in de gezondheidszorg, voor een sportorganisatie of gemeente en wil je mensen met en zonder diabetes in beweging brengen? Dan kan de Nationale Diabetes Challenge (NDC) van de Bas van de Goor Foundation (BvdGF) uitkomst bieden.

In 2016 en 2017 namen al ruim 6.500 mensen met diabetes deel aan de NDC en in 2018 wandelen we door. De NDC is een wandelinterventie voor mensen met en zonder diabetes, die met een persoonsgerichte aanpak laat zien dat bewegen een uitstekend medicijn is voor een gezonde(re) leefstijl. Afgelopen jaren toonde het medisch onderzoek al aan dat de fysieke en mentale gezondheid van de deelnemers significant verbeterde in 20 weken tijd. Wandelen als andere vorm van consult met meer energie voor zowel de patiënten als de zorgprofessionals. In januari en februari 2018 organiseert de Foundation diverse (voor zorgprofessionals geaccrediteerde) inspiratiebijeenkomsten. Jij bent van harte welkom!

Tijdens de bijeenkomst ontvang je informatie over de inhoud en organisatie van een lokale diabetes challenge, over hoe je een effectieve samenwerking tot stand brengt en hoe de BvdGF je daarbij kan ondersteunen. Daarnaast geven we een flinke dosis inspiratie over een aantal thema's:

  • Het bieden van persoonsgerichte zorg
  • Het motiveren van mensen en het aanzetten tot gedragsverandering
  • Het samenwerken in multidisciplinaire teams (binnen en buiten de zorg) door de sportbril van Bas van de Goor
  • Tips over de financiering van een lokale challenge

Je gaat naar huis met concrete handvatten en tools. Zo ontvang je een startpakket om direct aan de slag te gaan.

De bijeenkomsten kennen een nieuwe opzet en zijn voor zorgverleners met een BIG-registratie geaccrediteerd. De bijeenkomsten zitten vol nieuwe informatie en zijn ook interessant als je al eerder een challenge georganiseerd hebt.

Alles over de inhoud van de bijeenkomsten, de locaties, de data en de mogelijkheid om in te schrijven vind je op deze pagina.

We kijken ernaar uit je dan te zien.

Sportieve groet,

Het team van de Nationale Diabetes Challenge