Aftellen; nog 7 dagen - start NDC!

2 mei 2022

Over 7 dagen gaat de Nationale Diabetes Challenge (NDC) van start. Dan klinkt het startschot en gaan alle groepen officieel van start. We organiseren dit jaar voor de 7e keer op rij deze challenge om mensen met (pre)diabetes in beweging te brengen en te werken aan hun gezondheid. De afgelopen jaren bleek hoe succesvol deze leefstijlinterventie is voor mensen die niet zelf eenvoudig starten met meer bewegen. De teller staat momenteel op ruim 175 locaties waar ruim 3000 deelnemers in 20 weken aan een gezonde leefstijl en meer beweging werken.  

 

Van start tot eindfestival 

Bas van de Goor laat het startschot klinken bij het Gelredome. Dat is de plek waar op 24 september de Nationale Diabetes Challenge wordt afgesloten met een groot festival tijdens het WK Volleybal voor Vrouwen (eind september/oktober). Wij zijn als foundation maatschappelijk partner van het WK. Daarom was de trophy van het WK ook bij de start. Bas, zelf oud-volleyballer en toernooidirecteur later dit jaar van het WK Volleybal loopt graag mee met de wandelgroepen van de Nationale Diabetes Challenge en zal in deze eerste startweek met een aantal wandelgroepen meewandelen. “Ik word nog altijd geraakt door de verhalen van onze deelnemers die enorme stappen maken in 20 weken in hun gezondheid. Van slechts enkele honderden meters wandelen naar een paar kilometer na 20 weken is een topprestatie. En het mooie is dat ze vaak de smaak te pakken hebben en doorgaan met bewegen. Dat is uiteindelijk waar we het voor doen. De eerste stappen zijn meestal het moeilijkst, dus die zet ik graag samen met ze. Daarom loop ik mee met groepen in Ede, Enschede, Tilburg, Rotterdam en Den Haag. In september hoop ik al die mensen, en de vele anderen die meedoen dit jaar, dan bij het Gelredome te mogen zien bij ons eindfestival.”   

 

Locatie starten of meewandelen met een groep? 

Wil je nog een locatie starten dit jaar? Lees dan hier meer. Wil je juist meewandelen en gaan werken aan je conditie? Zoek hier een wandelgroep bij jou in de buurt.