Maak kennis met de Nationale Diabetes Challenge deelnemers

7 juli 2022

De komende 20 weken volgen we een aantal deelnemers die dit jaar meedoen met de Nationale Diabetes Challenge. Maak kennis met Adriana die is gestart met de Nationale Diabetes Challenge in 2016.

Wandelen met vertrouwen

Adriana Kuijsten is 73 jaar en heeft al 26 jaar diabetes type 2. In 2016 las ze in de krant over de Nationale Diabetes Challenge in Haarlem. 

“Ik weet dat ik niet goed ter been ben, maar ik besloot dit gewoon doen.” Samen met een vriendin sloot ze zich aan bij de NDC en wandelde iedere week mee. “Het was fijn om samen met de groep te wandelen, ik vond het jammer dat het na 20 weken stopte. Omdat ik niet wist dat dit ieder jaar georganiseerd werd, heb ik vijf jaar niet meegelopen. Toen mijn diabetesverpleegkundige me dit jaar weer wees op de NDC heb ik me direct weer aangemeld.”

Adriana vindt het heel fijn dat haar diabetesverpleegkundige ook iedere week meeloopt. “Dat geeft heel veel vertrouwen, omdat zij mij kent en ook weet dat ik een keer gevallen ben.”

06 Adriana NDC deelnemer

Beter voelen door wandelen

“Ik loop mee omdat ik het heel belangrijk vind om te blijven bewegen. Ik heb ook een scootmobiel, maar die laat ik liever staan, ik wil lopen. Wandelen heb ik altijd fijn gevonden, maar na mijn val kon ik dat niet meer. Ik sloot mezelf af van de buitenwereld en werd steeds eenzamer. Nu ik voorzichtig weer kan wandelen voel ik me weer beter, ik ben weer onder de mensen."

Vanaf de start voelt Adriana dat ze er niet alleen voor staat. “Het geeft een goed en veilig gevoel dat de anderen er voor je zijn, ook als het even niet zo goed gaat. Zonder deze groep zou ik een stuk minder bewegen, tijdens de wandelingen doen we ook regelmatig leuke oefeningen. Ik geniet er echt van!


Doel over 20 weken..

Over 20 weken hoopt Adriana beter te kunnen wandelen, “want het helpt mij echt om beter in mijn vel te zitten”.

Benieuwd naar andere verhalen van deelnemers? Lees hier het verhaal van Jack de Wit uit Wijchen.