Inspiratiebijeenkomsten druk bezocht

6 februari 2018

Met nog twee bijeenkomsten te gaan stromen de aanmeldingen van challenges binnen. Al bijna 50 locaties hebben zich aangemeld, met een mooie spreiding door Nederland. Als we eind van volgende week ook in Eindhoven en Heerenveen geweest zijn, dan hopen we ook in de laatste vier provincies stipjes op de kaart te gaan zien.

Tijdens de bijeenkomsten gaat het niet alleen over de praktische organisatie van een lokale challenge, maar ook over de vraag hoe je mensen motiveert en over het samenwerken in multidisciplinaire teams. Dat uiteindelijk de organisatie van een lokale challenge nog best wat werk is, is duidelijk. Gelukkig zijn er veel voorbeelden waarbij, door het opzoeken van lokale samenwerkingsverbanden met bijvoorbeeld buurtsportcoaches, dat werk heel goed verdeeld is. En over het uiteindelijke resultaat is iedereen het eens: Veel positieve effecten voor de deelnemers, maar ook veel werkplezier voor de zorgprofessionals.

Het aanmelden van lokale challenges kan nog tot eind maart. Om eind april of begin mei te kunnen beginnen met wandelen raden wij aan niet te lang te wachten. Het werven van deelnemers kost ook nog even tijd. Aanmelden van een challenge kan door op onze homepage op 'aan de slag' te klikken. Vanaf 15 februari verschijnt daarnaast de knop voor deelnemers om zich aan te melden voor een lokale challenge.

In de tussentijd vragen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Dat kan via Mariëlle@bvdgf.org of telefonisch via 06-51343264.