Inschrijving NDC 2019 gestart!

1 december 2018

De Nationale Diabetes Challenge (NDC) 2018 is nog maar net achter de rug, of de voorbereiding voor de volgende editie is alweer in volle gang! Dankzij de NDC hebben al 10.000 mensen de stap richting een gezonde leefstijl gezet. Samen met u wil de Bas van de Goor Foundation dit aantal graag vergroten. Loopt u in 2019 ook mee?

Voor het vijfde jaar op rij gaan we samen met zorg- en sportprofessionals de uitdaging aan om mensen met (en zonder) diabetes in beweging te brengen met de NDC. Vanaf nu kunt u zich inschrijven voor de vijfde editie van de NDC. Schrijf u hier in!

Wat is de NDC?
De Nationale Diabetes Challenge is een wandelinterventie van de Bas van de Goor Foundation (BvdGF) die mensen met (en zonder) diabetes helpt bij het verbeteren van hun leefstijl en gezondheid. De challenge duurt 20 weken waarin lokale zorg- en sportprofessionals als u één keer per week samen met de deelnemers wandelen. De afsluitende kilometers worden met alle deelnemers afgelegd op het NDC Festival in Den Haag. De BvdGF ondersteunt de zorg- en sportprofessionals tijdens het gehele traject.

Waarom meedoen?
De NDC levert veel positieve resultaten op. Deelnemers worden gezonder, fitter en voelen zich mentaal veel beter. Deelnemers krijgen meer grip op hun eigen gezondheid en zijn door de NDC vaak minder afhankelijk van medicatie. Daarnaast levert de NDC ook veel werkplezier op voor de deelnemende zorg- en sportprofessionals. Bekijk hier alle onderzoeksresultaten van de NDC 2017. De resultaten van 2018 volgen zo snel mogelijk.

Van start tot finish
Het organiseren van een lokale diabetes challenge is in een paar eenvoudige stappen geregeld:

 • Heeft u interesse om de challenge in uw omgeving te organiseren, maar ontvangt u graag meer informatie? Op 17 en 24 januari vinden de online informatiebijeenkomsten plaats. Inschrijven kan hier.
   
 • Enthousiast en voldoende geïnformeerd? Meldt u aan voor de NDC 2019! U ontvangt een eigen website en communicatiematerialen.
   
 • U kunt nu beginnen met het vinden van partners. Partners ondersteunen u bij het organiseren van de challenge. Denk aan een samenwerking tussen de lokale sportservice, zorggroep en welzijnsorganisatie.
   
 • Vervolgens kunt u starten met het werven van deelnemers. Deelnemers kunnen zich via deze link inschrijven.
   
 • Het wekelijks wandelen kan beginnen! Wandel vanaf april/mei 20 weken samen voor een gezonde leefstijl.
   
 • Eind september vindt de wandelvierdaagse plaats. Wandel drie dagen samen in de buurt en sluit de challenge landelijk af tijdens het NDC Festival in Den Haag. Tijdens het NDC Festival op 28 september wandelt u met alle deelnemers de laatste kilometers van de NDC. Benieuwd hoe het festival er afgelopen jaar aan toe ging? Bekijk de aftermovie van het NDC Festival 2018.

De Nationale Diabetes Challenge richt zich in eerste instantie op mensen met diabetes. Maar ook mensen zonder diabetes zijn van harte welkom om aan de challenge deel te nemen!