Meedoen aan Nationale Diabetes Challenge 2020

Dit jaar organiseren we een verkorte versie van de Nationale Diabetes Challenge (NDC). Het ziet er naar uit dat we hiermee in september, met de benodigde maatregelen, kunnen starten! We kijken er erg naar uit om weer met elkaar aan de slag te gaan en met nog meer mensen in beweging te komen. Zo gaan we samen fit de winter in!

Bewegen, het nieuwe normaal

De coronacrisis benadrukt het belang van bewegen en een gezonde leefstijl. Met de NDC streven we ernaar om zoveel mogelijk mensen in beweging brengen. Met het doel de leefstijl en daarmee de kwaliteit van leven te verbeteren. We richten ons daarbij op mensen met diabetes type 2, maar natuurlijk is iedereen welkom om mee te doen.

Wat is de Nationale Diabetes Challenge?

De NDC is een landelijk leefstijlprogramma van de Bas van de Goor Foundation. Deelnemers wandelen samen met hun zorgverlener, welzijnsprofessional en/ of buurtsportcoach één keer per week in eigen buurt. Deelnemers ervaren op een veilige en gezellige manier wat het effect is van bewegen op hun gezondheid en diabetes. Onderzoek laat onder andere zien dat de deelnemers na de NDC zich fitter en energieker voelen, in gewicht afvallen en minder medicatie nodig hebben. Bovendien ervaren zij dat samen bewegen en aan de slag gaan met je gezondheid leuk en belangrijk is. Dat motiveert uitiendelijk om ook in beweging te blijven!

Aangepast programma NDC 2020

Dit jaar vindt er een alternatief programma plaats van de Nationale Diabetes Challenge. De landelijke kick-off vindt plaats in de eerste week van september en in plaats van 20 weken duurt de challenge dit jaar 10 weken. Op 14 november, Wereld Diabetes Dag, sluiten alle wandellocaties de challenge lokaal af in eigen buurt. Door heel Nederland maken we er met elkaar virtueel een feestje van! Deelnemers gaan fit de winter in en samen kijken we vooruit naar het 20-weekse programma, waar we hopelijk in het voorjaar van 2021 weer mee van start gaan.

Doe mee!

Voor wijkprofessionals

Voor wandelaars 

  • Bent u als deelnemer op zoek naar een wandellocatie in de buurt? Kijk dan hier en meld u direct gratis aan.
  • Bekijk hier wat deelnemen aan de NDC u op kan leveren. 
  • Wandelt u liever alleen in plaats van in een groep? Tot september kunt u zich gratis aanmelden voor Jouw Wandeluitdaging! Kijk hier voor meer informatie en inschrijven.

Vragen?

Bekijk hier of uw antwoord tussen de veel gestelde vragen staat of neem contact met ons op via ndc@bvdgf.org.