De Nationale Diabetes Challenge brengt Nederland in beweging!

Wat is de NDC?

De Nationale Diabetes Challenge is een landelijk project van de Bas van de Goor Foundation dat de leefstijl en gezondheid van mensen (met diabetes) verbetert. In 16 tot 20 weken tijd wandelen zorg-, sport- en welzijnsprofessionals één keer per week samen met de deelnemers. In de laatste week vindt de feestelijke finale plaats. De afsluitende kilometers worden met alle deelnemers uit het land afgelegd tijdens het NDC Festival op 26 september 2020 in Tilburg. Bewegen is goed voor iedereen! Daarom is de NDC er niet alleen voor mensen met diabetes, maar voor iedereen die samen wil wandelen.

De NDC is in 2019 door het RIVM als erkende beweeginterventie (niveau goed onderbouwd) geregistreerd. Lees hier over meer informatie op de website van Kenniscentrum sport.

E104D7F7-8558-432D-B32B-A8D8F70931A3_1_201_a

Wat levert de NDC op?

Deelname aan de NDC beloont! In de afgelopen jaren heeft de NDC de positieve effecten van bewegen op een leven met diabetes aangetoond. Onderzoek laat zien dat deelnemers afvallen, beter in hun vel zitten en vaak minder medicatie nodig hebben. Deelnemers rapporteren een betere kwaliteit van leven en hebben meer sociale contacten gekregen. Lees hier meer over de afgelopen onderzoeken.

Naast dit plezier en deze gezondheidswinst voor deelnemers, levert meedoen aan de NDC ook veel op voor de professionals. Lees hier wat de NDC u oplevert als professional.

Meedoen: voor professionals

Het succes van de NDC is te danken aan de lokale organisatie in de wijk, waar zorg-, sport- en welzijnsprofessionals samenwerken om mensen in beweging te brengen. De NDC stimuleert professionals om de handen ineen te slaan met verschillende disciplines en integraal samen te werken in de wijk.

Bent u werkzaam in de gezondheidszorg, voor een sportorganisatie of binnen de gemeente? Wilt u mensen in beweging brengen naar een betere kwaliteit van leven? Meld u hier aan en start een eigen Diabetes Challenge in de wijk. Wij ondersteunen en faciliteren u gedurende het gehele traject, tot en met het NDC Festival op 26 september 2020 in Tilburg. Bekijk hier de aftermovie van het NDC Festival 2019 in Den Haag.

Hier leggen we nog eens uit het traject van start tot finish eruit ziet en wat de kosten voor deelname zijn.

Meer info
Bent u enthousiast geworden en ontvangt u graag wat meer informatie over het lokaal organiseren van een Diabetes Challenge? Bekijk dan hier de opname van ons afgelopen webinar, waarin we in een uur inhoudelijk meer vertellen over de NDC. Vragen? Neem dan contact met ons op via ndc@bvdgf.org.

Meedoen: voor wandelaars

Zet ook de stap naar een gezonder en gelukkiger leven en doe mee met de Nationale Diabetes Challenge (NDC) 2020. Lees hier wat meedoen aan de NDC u kan opleveren. De NDC is er voor iedereen - met of zonder diabetes - die graag samen wil wandelen in de buurt!

  • Meld u aan voor een Diabetes Challenge bij u in de buurt*.
  • 20 weken lang wandelt u met een groep in de wijk onder begeleiding van een zorg- en/of sportprofessional.
  • Op zaterdag 26 september 2020 bent u van harte welkom met alle deelnemers uit het land de afsluitende kilometers te wandelen tijdens het NDC Festival in Tilburg. Hier wandelt u 3, 5, 10, 15 of 20 km. Meer informatie over dit festival volgt in augustus/ september.

* Geen locatie bij u in de buurt? In de loop der tijd zullen er meer wandellocaties verschijnen! Houd de pagina dus goed in de gaten. Of vraag bijvoorbeeld uw huisarts om mee te doen.