Aan de slag met de NDC 2020

Hieronder volgt in grote lijnen het programma van ons aangepaste programma voor de NDC 2020, waar we in september mee starten. Onderaan deze webpagina geven we een overzicht voor de kosten.

1. Meld uw locatie aan

Meld uw lokale Diabetes Challenge hier aan. Daarmee gaat u akkoord met deze algemene voorwaarden. Na aanmelding krijgt u toegang tot een eigen platform op Plan je Event, welke praktische ondersteuning biedt. Vanuit hier beheert u o.a. uw eigen website, heeft u de mogelijkheid deelnemers en pers te mailen met kant-en-klare mails en download u trainingsschema’s voor de wekelijkse wandelingen. 

Daarnaast ontvangt u een communicatiepakket voor de werving (zie stap 2).

Tot slot ontvangt u maandelijks een nieuwsbrief, waarin we u stap voor stap meenemen en ondersteunen gedurende het traject en heeft u altijd de mogelijkheid contact met ons op te nemen voor vragen!

2. Vind partners en werf deelnemers  

Samenwerking met enthousiaste collega’s en partners in de wijk uit het zorg-, sport-, en sociaal domein bepaalt voor een groot deel het succes van de Nationale Diabetes Challenge. Verken de mogelijkheden in samenwerking, verdeel taken en rollen. 

Voor de werving van (potentiële) deelnemers en samenwerkingspartners ontvangt u na aanmelding een communicatiepakket. Dit pakket bestaat uit posters, informatiefolders en medicijndoosjes die de positieve effecten van bewegen illustreren. Vanwege het coronavirus en daardoor de aangepaste start en finishdatum van de NDC, bevatten sommige communicatiematerialen onjuiste data. Desondanks zijn deze materialen wel in te zetten om de zichtbaarheid van uw deelname aan de challenge te vergroten!

Om aandacht voor de challenge te genereren is er een presentatieslide voor in de wachtkamer of op andere prominente plekken beschikbaar (zie Plan je Event Documenten ‘Wachtkamervideo’). 

We vinden het natuurlijk leuk als u lokale media benadert om te vertellen over het bijzondere initiatief dat jullie zijn gestart. Tips over hoe om te gaan met de media is te vinden in de Media Toolkit (zie Plan je Event Documenten 'Media Toolkit'). 

3. Start de wekelijkse, gezamenlijke wandelingen  

In de eerste week van september 2020 vindt de landelijke kick-off plaats van de wekelijkse wandelbijeenkomsten. In de daaropvolgende 10 weken biedt u al deelnemende locatie minimaal één gezamenlijke wandeling per week aan, waarbij er vanuit een centrale locatie wordt gewandeld. Naast eenmaal gezamenlijk, wandelen deelnemers ook minimaal eenmaal per week zelfstandig en proberen zij te komen tot 5.000 tot misschien wel 10.000 stappen per dag. 

Om begeleiding tijdens de wandelingen te kunnen borgen, werkt u samen met collega’s en partners. Denk aan wandeltrainers, buurtsportcoaches, praktijkondersteuners, de wandelbond, de atletiekvereniging, een diëtiste, podoloog, doktersassisten of een ambassadeur van DVN (zie Plan je Event Dashbord – Vraag ondersteuning van een ambassadeur aan).

Voor het plannen van de eerste wandelroutes kunt u gebruik maken van websites als  www.afstandmeten.nl  en www.wandelnet.nl  en een app als eRoutes van Imagine Run. 

Trainingsschema’s voor de opbouw van wandelingen van 3, 5, 10, 15 en 20 km zijn te vinden in Plan je Event Documenten.

3. Afsluiting op Wereld Diabetes Dag 14 november 2020  

Op zaterdag 14 november 2020 wordt de NDC afgesloten. Dan is het ook Wereld Diabetes Dag. Deze afsluitende wandelingen worden dit jaar in eigen omgeving georganiseerd. Van ons ontvangt u een feestbox waarmee u de afsluiting een feestelijk tintje geeft. Daarnaast zorgen wij voor virtuele verbinding tussen alle deelnemende locaties en landelijke aandacht via media. Meer informatie over deze dag wordt in het najaar verspreid via de mail naar de deelnemende locaties.

4. Blijven bewegen met 'Jouw Wandeluitdaging '

Na de Diabetes Challenge houden we deze eerste stap naar een gezonde levensstijl vast, door deelnemers te stimuleren te blijven wandelen. Het online programma ‘Jouw Wandeluitdaging’ helpt deelnemers om zelfstandig, wekelijks te wandelen op een niveau dat bij hen past. Iedere maand ontvangen deelnemers een mail met een wandelschema en tips over wandelen, diabetes en een gezonde leefstijl. Kijk voor meer informatie hierover op www.jouwwandeluitdaging.nl.  

Kosten

De kosten per startlocatie bedragen voor de NDC 2020 eenmalig €121,- (incl. btw). Over deze kosten ontvangen deelnemende locaties medio oktober een factuur. 
 
Kosten van een extra (na te bestellen) wervings- en communicatiepakket bedragen €42,50 (incl. btw). Ook deze kosten worden medio oktober doorberekend.  

Deelnemers melden zich hier gratis aan voor NDC 2020.

E104D7F7-8558-432D-B32B-A8D8F70931A3_1_201_a