Aan de slag met de NDC Light 2021

Hieronder geven we de stappen weer voor het opzetten en organiseren van een lokale NDC Light 2021. De NDC Light is een aangepast wandelprogramma van 10 weken, die wordt afgesloten met een lokale wandeling op Werelddiabetesdag. Aanmelden als lokale organisator voor de reguliere NDC in 2021 is niet meer mogelijk.

1. Meld uw locatie aan

Meld je lokale Diabetes Challenge hier aan. Na aanmelding krijg je toegang tot een eigen platform op Plan je Event, welke praktische ondersteuning biedt. Vanuit hier beheer je o.a. een eigen website, heb je de mogelijkheid deelnemers en pers te mailen met kant-en-klare mails en download je trainingsschema’s voor de wekelijkse wandelingen. 

Daarnaast ontvang je na aanmelding een communicatiepakket voor de werving (zie stap 2).

Tot slot ontvang je maandelijks een nieuwsbrief. Uiteraard heb je altijd de mogelijkheid contact met ons op te nemen voor vragen! 

2. Vind partners en werf deelnemers  

Samenwerking met enthousiaste collega’s en partners in de wijk uit het zorg-, sport-, en sociaal domein bepaalt voor een groot deel het succes van de Nationale Diabetes Challenge. Verken de mogelijkheden in samenwerking, verdeel taken en rollen. 

Voor de werving van (potentiële) deelnemers en samenwerkingspartners ontvang je na aanmelding een communicatiepakket. Dit pakket bestaat uit posters, informatiefolders en medicijndoosjes die de positieve effecten van bewegen illustreren. Deze materialen zet je in om de zichtbaarheid van jouw deelname aan de challenge te vergroten en deelnemers uit te nodigen.

Om aandacht voor de challenge te vergroten is er een presentatieslide voor in de wachtkamer of op andere prominente plekken beschikbaar (zie Plan je Event Documenten ‘Wachtkamervideo’). 

We vinden het natuurlijk leuk als u lokale media benadert om te vertellen over het bijzondere initiatief dat jullie zijn gestart. Tips over hoe om te gaan met de media is te vinden in de Media Toolkit (zie Plan je Event Documenten 'NDC Light'). 

3. Start de wekelijkse, gezamenlijke wandelingen

In de eerste week van september starten de NDC Light wandelingen.In de daaropvolgende 10 weken bied je als deelnemende locatie minimaal één gezamenlijke wandeling per week aan, waarbij er vanuit een centrale locatie wordt gewandeld.

Naast eenmaal gezamenlijk, stimuleren we deelnemers ook minimaal eenmaal per week zelfstandig te wandelen en proberen zij te komen tot 5.000 tot misschien wel 10.000 stappen per dag. Vanuit de Bas van de Goor Foundation stimuleren we de deelnemers om zich gratis aan te melden voor Jouw Wandeluitdaging. Dit wandelprogramma bestaat uit wekelijkse mails met trainingsschema's en tips over diabetes en een gezonde leefstijl. Kijk voor meer informatie hierover op www.jouwwandeluitdaging.nl.

Om begeleiding tijdens de wandelingen te kunnen borgen, werk je samen met collega’s en partners. Denk aan wandeltrainers, buurtsportcoaches, praktijkondersteuners, de wandelbond, de atletiekvereniging, een diëtiste, podoloog, doktersassisten of een ambassadeur van DVN (zie Plan je Event Dashbord – Vraag ondersteuning van een ambassadeur aan).

Trainingsschema’s voor de opbouw van wandelingen van 3, 5, 10, 15 en 20 km zijn te vinden in Plan je Event Documenten.

4. Lokale afsluiting op Werelddiabetesdag

Op 14 november is het Werelddiabetesdag. Op deze dag sluiten we het wandelprogramma feestelijk af. Hiervoor organiseer je lokaal een leuke wandeling. Wij ondersteunen je met een feestbox.

Kosten

De kosten per startlocatie bedragen voor de NDC Light 2021 eenmalig €121,- (incl. btw). De kosten per deelnemer bedragen €5,50 (incl. btw).

Voor deze kosten ontvangen aangemelde NDC Light locaties in september een factuur. Op deze manier kan de locatie zelf bepalen hoe en welke deelnemerskosten zij verrekenen met de deelnemers.

Additionele kosten
Kosten voor een extra (na te bestellen) communicatiepakket bedragen €44,12 (incl. btw). Wil je Bas van de Goor t-shirts bestellen voor de organisatoren en deelnemers, dan bedragen de kosten €5 per t-shirt (incl. btw).

Deze additionele kosten komen op de totaal-factuur te staan, die locatiesin september ontvangen.

Deelnemers melden zich hier aan voor de NDC Light 2021. Locaties kunnen deelnemerskosten in rekening brengen bij hun deelnemers. 

E104D7F7-8558-432D-B32B-A8D8F70931A3_1_201_a