De Diabetes Challenge Twente gaat bijna van start met 19 wandelgroepen verspreid over Twente. De Bas van de Goor Foundation organiseert landelijk voor de 7e keer de Nationale Diabetes Challenge. In Twente wordt intensief samengewerkt met de GGD, Twentse Koers en Menzis. Zorggroepen Thoon en FEA ondersteunen dit initiatief om zoveel mogelijk Twentenaren met (een verhoogd risico op) diabetes in beweging te krijgen. De 20-weekse Diabetes Challenge wordt hierbij als middel ingezet, maar we werken ook samen met andere wandelprogramma’s en leefstijlinterventies.

Bewegen is belangrijk, zeker voor mensen met diabetes. In deze tijden van corona zijn mensen (nog) minder actief en ook minder in contact met anderen. Wandelen is veilig, laagdrempelig en een sociale activiteit en daardoor bij uitstek geschikt voor deze doelgroep in deze tijd. Uit onderzoek en praktijkervaringen is bekend dat de Nationale Diabetes Challenge (NDC) kwetsbare mensen in beweging brengt en een positieve bijdrage levert aan hun gezondheid, conditie en (mentale) welbevinden. Meer informatie over de NDC is te vinden via de blauwe balk hierboven. 

In Twente gaan groepen van start in Enschede, Hengelo, Wierden, Hellendoorn, Rijssen, Holten, Weerselo, Losser, Borne, Delden, Markelo en Oldenzaal. 

Wil je meer informatie over de Diabetes Challenge in Twente, wil je samenwerken met een van de wandellocaties in Twente of mensen verwijzen? Neem contact op met de regio regisseur in Twente: Marloes Aalbers via marloes@bvdgf.org.

PARTNERS DIABETES CHALLENGE TWENTE

THOON Menzis FEA GGD Twente Twentse Koers