Wandelchallenge Weesp

Papelaan 99, 1882 RK Weesp

Wat is de NDC?

Wat is de Nationale Diabetes Challenge?
De Nationale Diabetes Challenge (NDC) is een landelijk beweegprogramma van de Bas van de Goor Foundation. Als deelnemer wandel je samen met en zorgverlener en/ of een beweegcoach één keer per week in eigen buurt. Daarnaast ontvang je online begeleiding in de vorm van oefeningen en tips over diabetes, wandelen en een gezonde leefstijl. Op een veilige en gezellige manier ervaar je wat bewegen met je gezondheid en/ of diabetes doet. De wekelijkse wandelingen vinden vanaf het voorjaar plaats. Samen train je ongeveer 20 weken lang tot aan de feestelijke afsluiting op 25 september 2021. Op deze dag wandelen alle duizenden deelnemers uit het land tegelijk hun finaleloop!

Wat is de Nationale Diabetes Challenge Light?
De Nationale Diabetes Challenge Light (NDC Light) is een verkorte versie van de NDC. Dit beweegprogramma start begin september en duurt ongeveer 10 weken. Als deelnemer wandel je samen met en zorgverlener en/ of een beweegcoach één keer per week in eigen buurt. Daarnaast kun je je gratis inschrijven voor 'Jouw Wandeluitdaging', waarin we je wekelijks een mail sturen met oefeningen en tips over diabetes, wandelen en een gezonde leefstijl. Op 14 november is het Werelddiabetesdag en sluiten we de NDC Light feestelijk af met een mooie wandeling bij jou in de buurt.

Wat levert meedoen aan de Nationale Diabetes Challenge op?
Onderzoek laat onder andere zien dat deelnemers na hun deelname zich fitter en energieker voelen, afvallen en minder medicatie nodig hebben. Daarnaast ervaren deelnemers dat samen bewegen en aan de slag gaan met je gezondheid leuk en belangrijk is. Dat motiveert om ook na de NDC in beweging te blijven!

Hoe houden we rekening met corona?
De wandelgroepen van de NDC houden rekening met de laatste coronamaatregelen. Van de ervaring van 2020 weten we dat er altijd wel een manier valt te bedenken om verantwoord op pad te gaan en in beweging te blijven!

Hoe doe je mee?
Ga naar ‘inschrijving’ en meld je aan voor de NDC bij jou in de buurt! We kijken ernaar uit met jou op pad te gaan.